TİKA’dan Tunuslu Balıkçılara Ekipman Desteği

TİKA’dan Tunuslu Balıkçılara Ekipman Desteği
Yayınlama: 16.12.2022
21
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’ta yılan balığı avcılığı yapan 80 balıkçıya ekipman desteği sağlandı.

TİKA ve Tunus Tarım Bakanlığı Bölgesel Kalkınma İdaresi iş birliğinde La Goulette havzasında özel bir avlanma tekniği kullanarak yılan balığı avcılığı yapan Arous Al-Bouhayra Kooperatifi (SMSA) üyesi 80 balıkçıya ekipman desteği sağlandı. Destek kapsamında farklı çeşit ve ölçülerde balık ağları, tekne motorları ve frigorifik nakliye aracı temin edildi. Mevcut kapasiteyi arttırmaya yönelik bu ekipmanlar sayesinde ürünlerin doğrudan satışa sunularak elde edilen gelirin de artırılması hedefleniyor.

40’a yakın proje ile 600’den fazla aileye düzenli gelir

Tunus’ta 10 yılı aşkın bir süredir teknik ve kalkınma iş birliği faaliyeti yürüten TİKA, istihdamın yoğun olduğu kırsal bölgelerde yaşayan kesimlerin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektöründeki projeleri destekliyor. Ülkede farklı sektörlerde çok sayıda proje ve faaliyeti gerçekleştiren TİKA, 2012 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında 40’a yakın proje ve faaliyeti hayata geçirdi. TİKA’nın bu projeleri sonucunda 600’den fazla ailenin düzenli gelir elde etmesine katkı sağlandı.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.