Pratik önlemlerle ayda 746 TL’ye kadar elektrikten tasarruf edebilirsiniz

Pratik önlemlerle ayda 746 TL’ye kadar elektrikten tasarruf edebilirsiniz
Yayınlama: 21.05.2023
11
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Haziran ayıyla birlikte klimalar da hayatın merkezinde yer almaya başlayacak.

Havaların ısınmasıyla dondurucular, buzdolapları gibi cihazlar kendi iç sıcaklığının düşmemesi ve ortam sıcaklığına uyum sağlamak için daha çok çalışıyor. Elektrik faturalarında bir artışla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar nasıl tasarruf yapabileceklerini araştırmaya şimdiden başladı.

Karşılaştırma sitesi encazip.com’un araştırmasına göre, pratik önlemlerle faturanızda ayda 746 TL’ye varan tasarruf sağlayabilirsiniz.

GÜNDE 6 SAATLİK KLİMA KULLANIMI AYLIK FATURAYA 102 TL OLARAK YANSIYOR

Yaz aylarının en çok kullanılan aletlerinden biri klimalar. Altı saatlik klima kullanımı aylık faturaya ortalama 102 TL olarak yansıyor.

Klima elektrik tüketimini azaltmak için klima derecesini düşük tutarak çalıştırabilir, vantilatör sayesinde soğuk havanın yayılmasını sağlayabilirsiniz. Odada klima çalışırken pencereleri kapalı tutmakta da yarar var. Klima bakımını yaptırmak da önemli. Bu gibi önlemlerle 18000 BTU bir klimayı günde altı saat değil de günde üç saat çalıştırırsanız, aylık faturanızda 51 TL’ye kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.

ENERJİ TASARRUFLU 8 AMPULÜN FATURADAKİ KARŞILIĞI AYLIK 26 TL

Yaz aylarında havaların geç kararmasıyla birlikte aydınlatma ihtiyacı da azalıyor. Bu durumdan faydalanarak da elektrik faturanıza olumlu bir katkı yapabilirsiniz. Hava kararken perdeleri açarak ışığı odaya almanız daha geç aydınlatmayı kullanmanızı sağlayabilir.

1684420747 tasarruf bb 1 1684662248 320

ŞARJ İÇİN TAŞINABİLİR GÜNEŞ PANELLERİ KULLANABİLİRSİNİZ

Dizüstü bilgisayarın 8 saatlik elektrik maliyeti faturalara 50 TL olarak yansıyor. Hem tasarruf sağlamak hem doğaya katkıda bulunmak isterseniz laptop, cep telefonu gibi aletleri şarj etmek için taşınabilir güneş panelleri kullanabilirsiniz. Ayrıca günde sekiz saat yerine dört saat dizüstü bilgisayar kullanarak faturanızda ayda 25 TL’ye kadar katkı sağlamanıza yardımcı olabilir.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.