15 Temmuz Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı: Şehit Ailelerine Destek Yolunda İleriye Doğru Adımlar

15 Temmuz Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı: Şehit Ailelerine Destek Yolunda İleriye Doğru Adımlar
Yayınlama: 23.08.2023
64
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde eski bir dostum olan iş insanı Durali Çırak beni arayarak, İstanbul“da önemli bir oluşumun içinde yer almam gerektiğini düşündüğünü ve bu sebeple beni aradığını iletti. Ardından randevulaşarak, Durali Bey“in belirttiği adrese gittim. Toplantı yerine vardığımda Dural Bey henüz gelmemişti. Ancak, tabelalarda “15 Temmuz Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı” yazısını gördüm. Bu durum dikkatimi çekti ve beklerken diğer katılımcılarla kısa bir sohbet imkânı buldum. Bu sohbet sırasında, 15 Temmuz Federasyonu ile ilgili bazı ön bilgiler edindim.

Daha sonra önceki tanıdık bir dostum olan Yadigâr Ersin“in İstanbul İl Başkanı olarak atanmış olduğunu öğrendim. Bu durum, bu oluşumun İstanbul“da başarılı işlere imza atabileceği düşüncesini bende oluşturdu. Yadigâr Ersin Beyefendi toplantı yerine geldiğinde, bir araya gelme fırsatı bulduk. Geçmişe dair özlem giderdikten sonra, ona bir gazeteci gibi sorular sormaya başladım. Amacımız ve hedeflerimiz hakkında bilgi almak istedim.
15 Temmuz Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı: Şehit Ailelerine Destek Yolunda İleriye Doğru Adımlar
Yadigâr Ersin, sorularıma şu şekilde yanıt verdi: “Cumhuriyet“in kuruluşundan bugüne kadar binlerce şehit vermişizdir. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde de vatansever şehitler verdik, aynı şekilde gazilerimiz var. Bizim amacımız, bu ailelerin yalnız hissetmemesi. Şehit çocuklarına eğitim ve kurs imkânları sağlayarak, ailelerin acılarına bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Hiçbir çocuğun yetim hissetmemesi ve hiçbir şehit ailesinin umutsuzluğa kapılmaması için bu yola çıktık. Şehitlerimiz vatanları için hayatlarını feda ettiler, biz de geride kalanlara sahip çıkarak onların acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. İstanbul İl Başkanı olarak görevime atandım ve tüm şehitlerimizin yanında olmaya devam edeceğim.”

Sohbetimiz sırasında, İstanbul İl Başkanı Yadigâr Ersin Beyefendi ile tanıştığım gibi, beni bu oluşuma davet eden iş insanı Dural Çırak Beyefendi de katıldı. Bir araya geldiğimizde, İl Başkanlığı ve federasyonun gelecekteki çalışmaları hakkında fikirlerimizi paylaştık. İki değerli insanın teklifini geri çevirmedim ve bu iyilik hareketinin içinde yer alacağımı belirttim.
Sonuç olarak diyorum ki! “Acıya Omuz Vermek, Şehitler ve Aileleri İçin İyi Bir Harekettir.”

İl Başkanı, yakın çalışma arkadaşlarıyla beni tanıştırdı. Bu ekip ve kadro ile birlikte, önümüzdeki yıllarda adından sıkça söz ettirecek bir sivil toplum örgütünün doğacağına inandım. Şimdiden bu oluşumun tüm şehit ailelerine hayırlı olmasını diliyorum

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.