Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 18.02.2023
11
A+
A-
UMUT DEMİR
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen depremin ardından Antalya’da depremzedeler için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vali Ersin Yazıcı başkanlığında toplanan heyet, Antalya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçları ve konaklamaları noktasında Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdi.
06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve hepimizi büyük üzüntüye sürükleyen depremlerin ardından Antalya’da depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen depremin ardından gerek depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları gerekse konaklamaları ile ilgili depremin olduğu ilk günden bu yana yoğun çalışmalar yürüten Vali Ersin Yazıcı, depremzedelerle ilgili Antalya’da yürütülen çalışmaların değerlendirildiği Afet Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda AFAD tarafından hazırlanan, Antalya’daki kurumların depremzede bölgelerdeki ve Antalya’ya gelen depremzede vatandaşlarla ilgili çalışmaları konu alan sunum gerçekleştirildi.
58.000 Yatak Kapasitesi Depremzedelerin Konaklaması İçin Tahsis Edildi
Depremzedelerin Antalya’da konaklamaları noktasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Vali Yazıcı başkanlığında, otel sahipleriyle yapılan toplantılarda Aksu, Alanya, Manavgat ilçelerinde toplam 58.000 yatak kapasitesi depremzede vatandaşların konaklaması için tahsis edildiği belirtilirken, kamu kurumuna ait 4.251 yatak kapasitesinin de depremzede vatandaşlara tahsis edildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYGM yurtlarında da 13.688 yatak kapasitesinin depremzede vatandaşlar için hizmete açıldığı dile getirildi.
Bölgeden 455 Otobüsle Depremzede Vatandaşlar Antalya’ya Getirildi
Antalya Valiliği koordinesinde depremzede vatandaşların deprem bölgesinden tahliyelerine de değinilen toplantıda, bölgeden 455 otobüsle depremzede vatandaşların Antalya’ya getirildiği belirtildi. Gelen depremzedelerin bir kısmının konaklamaları için Konya, Isparta, Burdur ve Denizli illerinde bulunan KYK yurtlarına sevk edildiği aktarıldı.
Otel, Misafirhane Ve Yurtlara Toplam 79.107 Afetzede Yerleştirildi
Afet bölgesinden şimdiye kadar barınma ihtiyacı için Antalya’da otel, misafirhane ve yurtlara toplam 79.107 afetzede yerleştirildiğinin söylendiği toplantıda kendi imkânlarıyla gelenlerle birlikte bu sayının 116.470’i bulduğu bilgisi paylaşıldı.
19 İlçede 35 Noktada Kurulan Sosyal Marketlerle Depremzedelerin Yanındayız
Antalya Valiliği koordinesinde 19 ilçede 35 noktada kurulan ayni bağış noktaları ve sosyal marketlerle depremzedelerin her türlü ihtiyacında yanlarında olduğunun belirtildiği sunumda, yardımların depremzede vatandaşlara ulaştırılması noktasında çalışmaların sürekli devam ettiği belirtildi.
Deprem bölgesinden Antalya’ya gelen toplam 89.517 kişiye sağlık hizmetinin yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 32.756 depremzede vatandaşa psikososyal destek hizmeti ve 208 depremzede vatandaşa da kurum bakım hizmeti verildi. Toplantıda şimdiye kadar deprem bölgesinden 9.522 öğrencinin tespit edildiği ve bunlarla ilgili çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.
Toplantının sonunda Antalya’dan deprem bölgesine gönderilen yardımlara da değinilirken toplamda 1.285 tır ve 284 ton da uçakla yardım gönderildiği aktarıldı.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.