Akdeniz bu projeyle temizlenecek

Akdeniz bu projeyle temizlenecek
Yayınlama: 07.06.2023
4
A+
A-

MERSİN (İGFA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışını Başkan Vahap Seçer gerçekleştirdi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mersin İl Müdürlüğü, Mersin Liman Bölge Başkanlığının işbirliği ile gerçekleşen panelde, Akdeniz Körfezi’nin mevcut kirlilik durumu ve Mersin’in deniz kirlilik haritasıyla ilgili bilgiler verildi.

192331 1686113317 509

Projenin amacının Mersin denizinin güncel durumu ve deniz kirliliğinin herhangi bir tehdit oluşturup oluşturmadığının tespiti olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir “Mersin’de toplamda 321 km kıyı şeridimiz var. Mersinlilerin denizle daha barışık olması gerektiğini düşünüyoruz. Mersinlilerin ve yaz boyu gelen turistlerimizin hepsinin denizimizin her bir santimetrekaresinden faydalanmasını isteriz. Bu yüzden Mersin’in röntgenini çıkarmak istedik” dedi.

Kirliliğin yalnızca yerelin veya bir bölgenin sorunu olmadığını, aynı zamanda ulusal ve uluslararası bir problem olduğunu dile getiren Halisdemir, “Bugün Afrika’daki bir kirliliğin, denizlerdeki ciddi akıntılar sebebiyle Mersin’e kadar ulaşabildiğini gördük. Nitekim, bundan birkaç yıl öncesinde, Suriye’nin Banyas kentindeki petrol kirliliğini kıyılarımızdan temizlemek zorunda kaldık. Demek ki yalnızca Mersin olarak değil, bölgemiz ve diğer ülkeleri de katarak işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yapmalıyız. Bu yüzden bu çalışmamıza Adana, Hatay ve Antalya gibi illerimizi de aldık” diye konuştu.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.