Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Yayınlama: 12.01.2023
18
A+
A-
Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda düzenlenen “2022 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Komutanlar Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, hem geçen seneyi değerlendireceklerini hem de bu yıl atılacak adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

“2022’de 126 Terörist Denizden Kaçarken Yakalandı”

Bakanımız Sn. Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığının çalışmalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Sahil Güvenlik 2021 yılında 23 bin 676 kaçak göçmen yakalamıştı, 2022 yılında ise 44 bin kaçak göçmen yakaladı. 117’si FETÖ, 6’sı PKK, 3’ü DEAŞ olmak üzere 126 terörist de yine 2022 yılında, denizden kaçarken yakalandı. Yine Sahil Güvenlik Teşkilatı 2022 yılında 11 ayda 29 bin insanı denizden ve boğulmaktan kurtarmıştır. Dünyada böyle bir teşkilat yoktur. 2016 yılından itibaren denizden sağ olarak kurtardığı insan sayısı ise 169 bin 179 kişidir.”

“Profesyonellik Oranı Yüzde 100 Olan 8 Bin 500 Personelimiz Var”

Sahil Güvenlik Komutanlığının toplam 107 kontrol bot alımından oluşan projesinin, dünya gemi inşa sektöründeki en büyük seri üretim projelerinden biri olarak görüldüğünü söyleyen Bakanımız Sn. Soylu, “Bu projeden şu ana kadar 35 kontrol botunu teslim aldık, diğerlerinin üretim süreci devam ediyor. 2022 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığımıza yeni insansız hava araçları aldık. Böylece keşif ve gözetleme kapasitemizi arttırdık.” ifadelerini kullandı.
Bakanımız Sn. Soylu, Sahil Güvenlik’in 15 Temmuz sonrası 5 bin 448 personeli bulunduğunu, profesyonellik oranının da yüzde 71 olduğunu hatırlatarak, “Bugün profesyonellik oranı yüzde 100 olan 8 bin 500 personelimiz var. Türkiye Yüzyılı için projeksiyonumuz, 2036 yılına kadar bu sayısı 17 bin 800’e ulaştırmaktır.” dedi.

“Denizlerimiz Dünden Daha Önemlidir”

Dünyadaki yenilik ve gelişmelerin, denizlerin önemini bir nebze bile azaltamayacağını vurgulayan Bakanımız Sn. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hem ticari açıdan hem güvenlik açısından hem ülke ekonomisi bakımından denizlerimiz dünden daha önemlidir. Yakın gelecekte küresel göçün bitmeyeceği düşünülürse, öte yandan Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in enerji havuzumuz haline gelmesi düşünülürse, bir yandan küresel uyuşturucu rotası, kaçakçılık rotaları, Libya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yunanistan gibi konular düşünülürse, keza Ege ve Marmara’da artan afet riski göz önüne alınırsa Sahil Güvenlik Komutanlığımızı, Türkiye’nin Mavi Vatan politikasının başat aktörlerinden biri haline getirmenin gerekliliği, bir hedef olarak kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Türkiye Yüzyılı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı açısından bir diğer vizyonu, muhakkak ve muhakkak, diğer kolluk birimleriyle yakaladığımız entegrasyonu her anlamda en yüksek seviyeye çıkarmak olmalıdır.”

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.