Başkan Dursun Aydın Özbek: “Yaraların süratle sarılabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz”

Başkan Dursun Aydın Özbek: “Yaraların süratle sarılabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz”
Yayınlama: 12.02.2023
10
A+
A-

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Anadolu yakasındaki yardım merkezimiz Galatasaray Taçspor Tesisleri’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi.

 

Başkan Özbek, kulübümüzün depremzedeler için başlattığı yardım çalışmaları hakkında Galatasaray Televizyonu’na değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Dursun Aydın Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

“Büyük bir felaket yaşıyoruz. Bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. Bize düşen görev bu yaraların süratle sarılabilmesi için elimizden ne geliyorsa, belki biraz daha fazlasını yapmak suretiyle memleketimizi bu felaketten kurtarmaya çalışmamız lazım. Felaketin boyutları çok büyük. O yüzden de zaman alacaktır. Bıkmadan, usanmadan bütün gücümüzle bu yaraları sarmaya çalışacağız.

Galatasaray Spor Kulübü de büyük bir sivil toplum kuruluşu, büyük bir camia. Dolayısıyla kendisine de bazı görevler düşüyor. Bu görevler çerçevesinde depremin sabahından itibaren çalışmaya başladık. Hemen bölgeye intikal ettik, sevgili Erden orada. Daha sabahın erken saatlerinden itibaren taraftarlarımız, özellikle ultrAslan ve ultrAslan Üni büyük destek verdi. Toplandılar, geldiler. Ne yapabiliriz diye kriz masasını oluşturmuştuk, hemen aksiyon aldık. Gelen yardımların istifini, tasnifini yaptık. Büyük bir çoğunlukla bunları yaptık. Bölgeye intikal ettiğimiz için orada depolar tuttuk. Buradan giden yardımı o depolarda istif edip nakil araçları ile ulaşması gereken köylere götürdük. Bunlar yapılamaz şeylerdi. Böyle büyük bir hazırlık içindeydik. Bunun da faydasını şu anda görüyoruz. 68 tır gönderdik. Bu tırların hepsinde gönderdiğimiz malzemeler   istenilen şekilde dağıtıldı. İhtiyaç sahiplerine kadar ulaşıldı. Hala bölgedeyiz, yardımlarımız devam ediyor.”

1 HAFTA İÇİNDE 100 TANE KONTEYNER SEVK EDECEĞİZ

“Galatasaray büyük ilgi gösterdi bu yardım kampanyasına. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda hedefimiz barınma ihtiyacını gidermek için konteynerler yaptırıyoruz. İlk aşamada 1 hafta içinde 100 tane konteyner sevk edeceğiz. En büyük ihtiyaçlardan bir tanesi de tuvalet. Her taraf yıkılmış, bunun tedbirinin alınması lazım. Çünkü salgın hastalıklara yol açabilecek bir durum var. İmalatçılarla da görüştük onun hazırlığını da yapıyoruz, onu da sevk edeceğiz. 100 bin adet kuru gıda kolileri hazırladık. Bölgeye sevk etmek suretiyle hazırlanıyoruz. İhtiyaç orada bitmez. Depremin ilk etkisini azaltmak açısından elimizden geleni yapıyoruz.”

İNŞALLAH BARIŞ VE SEVGİ İKLİMİ SPORDA DA DEVAM EDER

“Spor Kulüpleri de beraber. 3 büyük kulüp ortak bir tır çıkardık. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe olarak. Bu da sporun sadece yeşil sahalarda olmadığını, ne yaparsanız yapın bu barış ve sevgi iklimini yaratamazsanız yapılan işlerin başarılı olması mümkün değil. Bunu şimdi sporda da görüyoruz. Galatasaray’ın bu mottosundan bu çabasından sporun da etkilendiğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bu iklim sporda da devam eder. Çünkü sporun da buna ihtiyacı var.”

CAMİAMA, ULTRASLAN VE ULTRASLAN ÜNİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Buradaki arkadaşlar, herkes yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Onlara sizin vasıtanızla teşekkür gönderiyorum. Camiama, ultrAslan’a, ultrAslan Üni’ye büyük bir teşekkür gönderiyorum. Hiç durmadan çalışıyorlar. İnşallah kısa sürede biz de büyük felaketin yaralarını saracağız.

Otobüsler yola çıktı. Hangi imkansızlıklar varsa orada ona ulaşmak lazım. Her otobüsümüz de bizden birileri de gitti. Otobüsleri de erzakla doldurduk. Oradan da bölgeyi terk etmek isteyen vatandaşlarımızı istedikleri bölgelere taşıyoruz. Eğer bölgede varsanız, bu ihtiyaçları daha kolay görüyorsunuz. Dolayısıyla bizim farklılığımız orada Galatasaray olarak. Depremin sabahında bölgeye ulaştık ve hizmet veriyoruz.”

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.