Başkan Erat ” Sendikamıza Dokunmayın “

Başkan Erat ” Sendikamıza Dokunmayın “
Yayınlama: 18.10.2023
7
A+
A-

Zeki DEMİR

Tüm Emeklilerin Sendikası 2017, kapatma kararıyla yargılanacak . Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Alanya Şubesi yönetim ve üyeleri Şube başkanı Kıymet Erat ile birlikte mücadeleye devam edeceklerini haykırdı..

” SENDİKAMIZA DOKUNMAYIN!!!.’

Başkan Erat şu şekilde açıklama yaptı. ” Emeklilerin örgütlenmesi yine engellenmek isteniyor..

2021 Ekim ayında o zamanki adımız Tüm Emekli sen sendikası adıyla yeniden kurulduk , aradan 4 ay geçtikten sonra Ankara valiliği bize yine dava açtı.
Oysa biz emeklilerinin yararına çalışan bir sendikayız .Emekli ve yaşlı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için mücadele ettik.Emekli vatandaşlarımızın açlığa mahkum edilmemesini karşı çıktık. Emeklilerimizin sosyo kültürel aktivitelere katılmalarını sağlanmasını istedik.Gerentoloji hizmetlerinden yararlanmasını istedik.
Emekli vatandaşlarımıza kaliteli yaşlanmanın sağlanmasını istedik.
Erdoğan’ı emeklilerin bir bölümüne,çalışan emeklileri dışında tutarak, Kasım ayı içinde 5000 lira verileceği açıklaması hem adaletsizlik hem de emeklilerin yoksulluğuna çare olması mümkün değildir. Bu pervasız uygulama emeklilerin yeterince örgütlenememiş olmasında bir sonucudur. Oysa yeterince emekli örgütlü topluluğu olsaydık, emeklilerin bu şekilde onuruyla oynanmazdı. Bir tür sadaka verilmeye kalkılmazdı. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Emeklilerle oynamayın seçimlere endekslenmiş sadakalarla emeklileri yönetememe bedbahtlığından vazgeçin.
Yoksulluğa boğdukları yetmezmiş gibi, emeklilerin yoksulluğa, ölüme mahkum edilmesi yetmezmiş gibi , birde sendikamıza saldırılmasını , kapatma davaları açılmasını asla kabul etmiyoruz.
Her vatandaşın iyi yaşama hakkı vardır. iyi yaşamak için demokratik ve barışçıl olmak kaydıyla her vatandaşın örgütlü veya örgütsüz mücadele etme hakkı vardır. Şu an Türkiye ‘de emeklilerin bırakalım iyi yaşadıklarını, bırakalım yoksul yaşadıklarını, açlık sınırı altında sürünüyorlar. Bu ayıp iktidarıdır. Dava açılıcaksa adres bellidir. o adresin Emekli sendikaları olmadığı kesindir.
Bizim kapatılmasın için hukuku dolanan yargıya ,yargıçları seslenmek istiyoruz: Anayasanın 90.maddesi açıktır “Türkiye uluslararası sözleşmelerin ilgili maddelerinde “herkesin sendika kurabileceği”maddelerine imza atmıştır.
Kanunlar anayasanın üstünde olmadığı kesindir. o halde yargı anayasanın 90.maddesini uygulayıp kapatma davasını red etmelidir. Çünki bu dava hukuki değil siyasidir. Hakimlerin baskılara direnmesini bekliyoruz. Ülkede demokratikleşmede bahsedenlerin, sivil anayasadan bahsedenlerin önce anayasayı uygulamaları gerekir.
Bizi kapatmak anayasaya aykırıdır. Kapatırsanız itirazlarını yapacağız. İtirazlarımız ,iç hukuka karşılık bulmazsa, anayasa mahkemesine , oda olmazsa AHİM’e kadar gideceğiz.

Yine olmazsa sendikamızın yeniden kuracağız.
Biliyoruzki; vazgeçildiğinde kaybedilir, biz asla vazgeçmeyeceğiz. Herşeye rağmen Ankara’da hakimler var demek istiyoruz.
SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ. YAŞASIN TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI..”
Haber: Zeki Demir

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.