BAŞKAN ERDEM MECLİS VE KOMİTE ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

BAŞKAN ERDEM MECLİS VE KOMİTE ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
Yayınlama: 28.03.2023
13
A+
A-

ZEKİ DEMİR

ALANYA-ALTSO Mart ayı olağan meclis toplantısı ve ortaklaşa komiteler toplantısı gerçekleştirildi.
ALTSO Yönetim Kurulu Faaliyetleri ile ilgili meclis toplantısında bilgiler veren Başkan Erdem, “Alanya’mız için yurt dışında mühim temaslarda bulunduk. Turizm, emlak, ulaşım, öğrenim benzer biçimde alanlarda Alanya’mızı tanıtıp, yabancı iş insanlarını Alanya’mıza yatırım yapmaya davet ettik” dedi.
Meclis toplantısında, ALTSO’nun da iştirakçisi olduğu ALİDAŞ’ın sermaye artışı konusu da görüşüldü. ALTSO Meclisi, ALTSO’nun da kapital artışını kabul etmesine oy birliğiyle karar verdi.
Başkan Erdem, “Meclisimizin bu karar ile odamızın ALİDAŞ’daki 10,47’lik payını koruduğumuzu, daha da önemlisi ALTSO’nun misyonu ve geçmişten gelen sorumluluğunu yerine getirdiğini düşünüyoruz” dedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek komiteler toplantısı 28 Mart 2023 Salı günü gerçekleştirildi.
Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin arkasından meclis üyelerine hitap eden ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALTSO Yönetim Kurulu Faaliyetleriyle alakalı bilgiler aktardı.
‘ALANYA’MIZI TANITTIK’
Almanya ve Rusya’ya meydana gelen KOSGEB destekli iş gezilerinde Alanya’nın tanıtımı için çalıştıklarını anlatım eden Başkan Erdem, “Almanya ve Rusya’da mühim temaslarda bulunduk. Çok sayıda ziyaret gerçekleştirip, ikili müzakere yaptık. İş insanlarını Alanya’mıza yatırım meydana getirmeye çayır ettik” dedi.
Başkan Erdem, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması ile ilgili de yurt haricinde önemli görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
Alanya’daki üniversiteler ile Kazan Devlet Üniversitesi içinde işbirliği yapılması için de Kazan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ettiğini açıklayan Başkan Erdem, “Öğrenci değişimi, karşılıklı yetişim imkânı konusunda Rektör Yardımcımızla görüş alışverişinde bulunduk. Planlarımız içinde her iki üniversitenin akademik çalışanının de tecrübelerini paylaşmaları ve ortak projelere imza atmalarının önemini vurguladık. Zaman içinde ALKÜ ve Alanya Üniversitelerimizin desteğiyle sürecin devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Başkan Erdem, meclis toplantısında ek olarak komite toplantıları, eğitim seminerleri, ALTSO Tiyatro Kulübü faaliyetleri mevzusunda da meclis üyelerini bilgilendir.
MÜŞTEREK KOMİTELER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Meclis toplantısının arkasından yılda iki kez meydana getirilen Müşterek Komiteler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ALTSO Başkanı Eray Erdem’in yanı sıra oldukça sayıda komite üyesi katıldı.
Toplantı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Erdem, yılda iki kez müşterek komiteler toplantısı yapıldığını dikkat çekerek, bu toplantıların öneminden söz etti.
Başkan Erdem’in ALTSO yönetiminin yaptığı faaliyetleri ve emekleri anlatmasının ardından komite üyeleriyle görüş alışverişi yapıldı ve Alanya ekonomisi için yapılması gereken mevzular masaya yatırıldı.
Haber: Zeki Demir

09a45ffb 6a7d 435e 8e47 4b4dcc59e5c0 33e876f0 2011 4546 a5ee e13731db3ad7

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.