Başkanımız ‘Alanya’nın Değerleri’ programına konuk oldu

Başkanımız ‘Alanya’nın Değerleri’ programına konuk oldu
Yayınlama: 20.03.2023
8
A+
A-

Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) düzenlediği ‘Alanya’nın Değerleri’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) düzenlemiş olduğu ‘Alanya’nın Değerleri’ programının konuğu oldu. Programa Genel Koordinatörümüz Mevlüthan Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, ALGC Başkanı Ferit Kesen ve yönetim kurulu katıldı.

ALGC Başkanı Ferit Kesen, basın çalışanları olarak Corendon Alanyaspor’u yıllarca alt liglerde takip ettiklerini belirterek, “Herkes Süper Lig’i bir hayal olarak görüyordu sadece Hasan başkan buna inanıyormuş. Alanyaspor’umuz Süper Lig’in gediklisi oldu. Kendisi, Alanya’mız var olduğu sürece efsaneleşmiş başkan olmaya devam edecektir. Biz bugün kendisini burada ağırlamaktan özsevi ve gurur duyuyoruz” dedi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Alanya’nın marka taşıyıcısı olan Alanyaspor’umuzu gelecek yıllarda internasyonal arenada daha oldukça göreceğimize inanıyorum. Dünya markası bir kent olan Alanya’nın, her yıl Avrupa’da temsil edilmesi, hatta Alanya markasına katkı sağlayacak transferler yapması ortak dileğimiz” diye konuştu.

Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, gelinen noktada gösterim gelirlerinin oldukça düştüğünü ve mevcut yayın gelirlerinin birçok kulübün olduğu gibi Alanyaspor’un da bütçesinin ancak üçte birini karşıladığını söyledi. Bütçenin geri kalanını sponsorlarla ve yönetim kurulu olarak karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Yabancı futbolcuların maaşını aslına bakarsan dövizle ödüyoruz. Türkiye’de yabancı futbolcu sayısı da bana nazaran çok fazla. Federasyonun bunu düşünmesi icap eder. Önceki federasyonda bir karar aldılar. Bu sayıyı kademeli olarak düşürmeye çalıştılar. Yeni federasyon da baskılara dayanamadı, yeniden aynı seviyede kaldı” dedi.

Türkiye’de futbolu 4 büyüklerin yönettiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Onlar ne derse o oluyor. Hep kaos yaratma içine giriyorlar. Biri maç kaybettiğinde bir şey söylüyor. Diğeri maç kaybettiğinde başka bir şey söylüyor. Sürekli Türk futbolu da, hakemler de baskı altında tutuluyor” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe maçında da buna benzer bir misal yaşandığını kaydeden Çavuşoğlu, “Maçın kaderiyle resmen oynandı. 21. Dakikada rakibimize kırmızı kart verilmedi. Aleyhimize verilen ikinci penaltı sonucu yanlış. Bize gore penaltı falan değil. Ben böyle bir penaltı görmedim. Maç sırasında twitler atılıyor. Hakem elini arka cebine götürüyor, kulağını elliyor, sonra sarı kart çıkarıyor. Benim gördüğümü bütün Türkiye görmüş oldu. VAR’ın başındaki arkadaşların da hakemi incelemeye çayır etmesi icap eder. 5 yaşındaki çocuğu da sorsan buna kırmızı kart der. Net bir halde belli. Baskı, yaygara, kaos, yani Türk futbolu kuşatım altında. Bu şekilde Anadolu kulüplerinin yaşama şansı yok. Kırmızı kart vakasında niçin VAR’a gitmiyorsun. Elini kırmızı kart için arka cebine attıktan sonra niçin vazgeçtin. Gerçekten artık Türk futbolu falan bu şartlar altında yönetmek istemiyoruz. Türk futbolu iyiye gitmiyor. Maalesef bu şartlar altında harbiden Türk futbolunda yöneticilik yapmakta zor. Türk futbolu içerisinde bulunma mevzusunda da insanoğlu isteksiz hale geliyor. Akşam ki maçta da bu tarz şeyleri yaşadık” diye konuştu.

Anadolu takımlarının yaşadığı sorunların ortak karar katılımı için Kulüpler Birliği’nde görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine Çavuşoğlu şöyleki konuştu: “Kulüpler Birliği’nde birlik birliktelik yok. Ben Kulüpler Birliği toplantılarına gitmiyorum. Bundan önceki başkan döneminde de gitmiyordum. Şimdiki başkan döneminde de gitmiyorum. Gitmememin de sebepleri var. Kulüpler Birliği Başkanı dediğin insan, kulüp başkanlarının hepsini toparlar. Göksel Gümüşdağ zamanında tüm kulüp başkanları toplantılara katılıyordu. Sonra Mehmet Sepil başkan oldu, benim de başkan yardımcısı olduğum dönemde, Mecnun Otyakmaz başkanım ile birlikte yeniden bütün kulüp başkanları geliyordu. Son iki devrin başkanı, kulüp başkanlarını bir araya toparlayamadılar. Maalesef bu şekilde durum. Şu anda Kulüpler Birliği Whatsapp grubunda olmayan başkanlar var.”

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.