Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü Yılı Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü Yılı Coşku İle Kutlandı
Yayınlama: 30.10.2023
7
A+
A-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlama programları kapsamında Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Valilikte düzenlenen Tebrikat Töreninde tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Düzenlenen Tebrik Töreninin ardından Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına geçen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, alanda ki gazilerin, öğrencilerin, tören birliklerinin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajı okundu.
Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Cumhuriyetimizin parlayan yüzüncü yıl dönümüne şerefli adımlarla ulaşmış bulunmaktayız; “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, onun cesur ve kararlı silah arkadaşlarıyla, aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda kurduğumuz Cumhuriyetin yüzüncü yılının doruk noktasındayız.” dedi.
Cumhuriyetin, tıpkı bir çınar ağacı gibi; köklerinin geçmişte derinlere uzandığını, dallarının ise geleceğe umutla sarkan bir yaşam tarzı olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, “Tarih boyunca Mevlana’nın dergâhında dönen semazenlerden, Yunus Emre’nin dudaklarından dökülen naif sözlerine; Pir Sultan’ın bağlamasından, Hacı Bektaş-ı Veli’nin hoşgörüsüne kadar uzanan bir çizgide, millet olarak oluşturduğumuz zengin kültürün, Atatürk’ün önderliğinde halka sunulmasıdır. Cumhuriyet, yıldızların gökyüzünde birleşip bir bütün oluşturduğu o nadide anlardan biridir. Bir milletin parlayan yıldızlarını, bir araya getirip tek bir ışık huzmesi altında toplamasıdır.” dedi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu konusmasının devamında, “Cumhuriyet; sessizliğin ortasında, bir milletin attığı “Ya İstiklal Ya Ölüm” narasıdır.
Cumhuriyet; omzunda bir ülkenin yüküyle yürümektir. Cephede cebinde mektupla yola devam etmektir. İmkânsızı aşmak ve başarmaktır. Bilime ve eğitime inanarak nesilleri aydınlatmaktır.
Cumhuriyet;  köy meydanından cephelere binlerce umutla gitmek, ancak birkaç kişiyle geri dönmektir. Dönemeyeceğini bilerek annenin pencerede ışık yakmasını beklemektir.
Cumhuriyet; tüm dünyaya karşı bir bayrak, bir vatan, bir millet olmaktır. Cumhuriyet sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Zaferin adıdır. Demokrasinin ışığında, her bireyin eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğu bir toplumun teminatıdır. Dağların zirvesine dikilen bayrakla rüzgârın şarkısını dinlemektir. Umudun en karanlık gecede bile yıldızlarla parladığı anın adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, köprüler kurarak umutsuzluk denizlerini geçmektir. Fırtınalı gecelerde bile aydınlık bir yarına inançla gururla bakmaktır. Zorlukların içinde, güneşin en parlak şekilde doğduğu bir ufkun adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, çölde bir damla su kadar değerli, ormanda bir ağaç kadar köklüdür. Dönüşü olmayan yollarda bile geri adım atmadan yürümektir.
Vali Aydoğdu konuşmasının sonunda, tüm Erzincanlıların ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını  ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad etti.
Şiir okunması ile devam eden programda Jandarma Komandoların gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Daha sonra Tören Birlikleri, Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, öğrenciler ve kamu kurumlarına ait araçların geçişleri ile tören sona erdi

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.