Dünya’dan Türkiye’ye, destek ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor

Dünya’dan Türkiye’ye, destek ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor
Yayınlama: 10.03.2023
14
A+
A-

Yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye destek gönderilmeye devam ediyor.

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için gönderilen yardımlar kapsamında bugün, Pakistan, Türkmenistan ve Yunanistan, daha önceki organize ettikleri desteklerine ek olarak yardımda bulunan ülkeler oldu.

Ayrıca, Türkiye, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya’nın oluşturduğu MIKTA 8. Parlamento Başkanları Konferansı’nın ardından yayımlanan ortak deklarasyonda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybedenler için Türkiye’ye taziye dilekleri iletildi.

İngiltere’de ise Galler Prensi William ve eşi Galler Prensesi Kate, depremzedelere yönelik çalışmalar yürüten İngiliz yardım kuruluşlarına teşekkür ederken Richmond bölgesindeki yerel bir Türk kadınlar derneği temsilcileriyle de bir araya geldi.

Bununla birlikte 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda uzun atlamada altın madalya elde eden Yunan atlet Miltiadis Tentoglou, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için AFAD’a bağışta bulundu.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.