Dünyanın birçok ülkesi, Türkiye’deki afetzedeler için destek göndermeye devam ediyor

Dünyanın birçok ülkesi, Türkiye’deki afetzedeler için destek göndermeye devam ediyor
Yayınlama: 07.03.2023
12
A+
A-

‘Yüzyılın en büyük felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye maddi manevi destek ve taziye mesajları gönderilmeye devam ediyor.

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyadan gönderilen yardımlar kapsamında bugün Ürdün, Macaristan, Belçika ve Pakistan gerek devlet kurumları gerek bağımsız kuruluşları aracılığıyla Türkiye’ye destek kampanyaları düzenlemeye devam etti.

Depremin ilk anından itibaren afet bölgesine ayni ve nakdî yardımlarda bulunan Filistin, Lübnan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Cezayir, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Umman, Tunus, Libya gibi Arap ülkeleri, yardım ve destek faaliyetlerinin devam edeceğini bildirerek bu afetin yaralarını sarma noktasında her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını vurguladı.

Millî basketbolcumuz Cedi Osman, afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırmak adına yardım kampanyası başlatırken Uluslararası Cimnastik Federasyonu da bu yıl düzenlenecek şampiyonalarda, Türkiye ve Suriye bayrağı açıp siyah kurdele kullanmak suretiyle depremde hayatını yitiren vatandaşlarımızı unutmayacaklarını aktardı.

Kaynak: www.iletisim.gov.tr

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.