Dünyanın farklı noktalarından depremzedeler için destek gönderilmeye devam ediyor

Dünyanın farklı noktalarından depremzedeler için destek gönderilmeye devam ediyor
Yayınlama: 11.03.2023
15
A+
A-

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen vatandaşlar için dünyanın farklı birçok noktasından gönderilen destekler bugün de Türkiye’ye ulaşmaya devam etti.

Depremzedeler için gönderilen yardımlar kapsamında İran, afetzedeler için 20 ton insani yardım malzemesi gönderdi.

Bunun yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) telekomünikasyon şirketi Etisalat’ın depremlerden etkilenen bölgelerde telekomünikasyon sektörüne 20 milyon dirhem (yaklaşık 5,5 milyon dolar) değerinde destek sağladığı açıklandı.

Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda uzun atlamada altın madalya elde eden Yunan atlet Miltiadis Tentoglou, AFAD’a bağışta bulunurken, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, 14 Mart’taki “Terre de Jeux2024 Bayrak Yarışı”na büyükelçiliklerinin Ankara ve İstanbul’da koşular düzenleyerek katılacağını ve bu koşuları 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle dayanışmalarının bir ifadesi olarak Türk halkına ithaf edeceklerini bildirdi.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.