Elleriniz kırılsın!!. Yiyemeden Yakalandılar …

Elleriniz kırılsın!!. Yiyemeden Yakalandılar …
Yayınlama: 16.11.2023
5
A+
A-

ÖZEL HABER
Zeki Demir

Elleriniz kırılsın!!.
Yiyemeden Yakalandılar …

Alanya Değirmendere köyü , Çatak mahallesi, Ardıç Evliya bölgesinde kaçak dağ keçisi avcılığı yapan iki kişi , etlerle birlikte yakalandı. Kaçak avcılardan birinin Alanya Belediyesi çalışanı M. Ç. olduğu ifade edildi.

Alanya’da iki avcı kaçak av yapıp, avladıkları dağ keçisinin etlerini taşırken yakayı ele verdi.
Kaçak av yapan iki kez diye, avladıkları dağ keçisinden dolayı 300 bin TL tazminat ve 15 bin TL idari parası verildi.
Kaçak av yapan gencler ihbar üzerine yakalandılar. Alanya Jandarma ekipleri ile birlikte Alanya Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Kodal ile birlikte yasak bölgede Yaban Keçisi avladığı belirlenen şahıslar keçinin etleri ile birlikte yakalandılar. Alanya’nın Değirmendere mahallesi Çatak mevkii Ardıç evliyası altında önceki gün akşam saatlerinde suya inen yaban keçisini vuran kişilerden bir tanesinin avcılık belgesi olmadığı, tesbit edildi. Ormanlık alanda iki kişinin kaçak dağ keçisi avladığını tesbit eden jandarma ekipleri, ellerindeki av malzemeleri ile hayvana ait kesilmiş etlerle birlikte yakalanan şahıslara 300 bin Tl tazminat ,15 bin tl de idari para ceza kesildi . Kaçak avcıların Alanya Belediyesi’nde çalışan M.Ç.ile Gazipaşalı bir avcı olduğu öğrenildi. Milli Parklar ve Doğal Hayatı Koruma Alanya Müdürü Mevlüt Kodal, zamansız avlanan Dağ keçisi için doğayı koruma çerçevesi dahilinde , yok olmaya yüz tutmuş bu hayvanların korunması gerektiğini bildirildi. Kodal, Pazartesi günü ilgili bakanlık izniyle basına açıklama yapacaklarını ifade etti. Ayrıca ,Avlanması yasak yabani hayvanların 2023-2024 döneminde avlanması halinde uygulanacak tazminat bedelleri ise belli oldu. Bu türlere zarar verenlere 1 milyon 200 bin lirayı bulan tazminat dışında hapis cezası da uygulanacak .
Diğer yandan, jandarma tarafından kaçak avcılara suç üstü yapılıp tutanak tutulurken, bölgeye yirmiden fazla Alanya Belediyesi çalışanının geldiği ileri sürüldü.
Haber: Zeki Demir

IMG 20231116 WA0140 IMG 20231116 WA0139

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.