Erzincan Ergan Dağında Kayak Sezonu Açıldı

Erzincan Ergan Dağında Kayak Sezonu Açıldı
Yayınlama: 17.12.2023
6
A+
A-
Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi 2. etabında kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte tesis kayak severlerin hizmetine açıldı.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, vali yardımcıları ve birim amirlerinin katılımıyla 2023-2024 kış sezonu Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde ikinci etabın açılışı yapıldı.
Açılış programında yaptığı konuşmasına 2023-2024 kayak sezonunun Erzincan ve kayakseverler için hayırlı olmasını dileyerek başlayan Vali Hamza Aydoğdu: “Bugün kayak pistimizin ikinci etabında kayak sezonunu açıyoruz. Ergan Dağı Kayak Merkezi Türkiye’nin en uzun pistlerinden birine sahip. Kayak merkezimizde aynı zamanda gece de kayak yapabiliyorsunuz. Dağ tırmanışları ve kış aktiviteleri var. 2 bin 400 metrede çok güzel bir kafemiz var. Tüm kayakseverleri bekliyoruz.” dedi.
Konuşmasına Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde hem kışın hem de Erzincan’ın bütün güzelliklerinin beraber yaşanabileceği çok güzel bir konsept olduğunu belirterek devam eden Vali Aydoğdu, “Burada kışı yaşarken bu manzaradan aşağı doğru baktığımızda aynı zamanda Erzincan da ayaklarınız altında. Kayak merkezimizi Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinden ayıran en büyük özellik havaalanına çok yakın olması. Yaklaşık olarak uçakla gelen misafirlerimiz 10-12 dakika içerisinde Ergan Dağı’na varmış oluyorlar.
Rota Erzincan uygulaması üzerinden Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne gelmek isteyenlerin buradaki kar kalınlığını ve Kayak Merkezi’nin bütün özelliklerini görebileceklerini belirten Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Biz bütün Erzincan halkı olarak yöneticileri olarak gelen bütün misafirlerimizi burada ağırlamak için tüm imkanlarımızla onların hizmetindeyiz. Umarım 2023-2024 kayak sezonu hem Erzincan’ımız için hem de bütün buraya gelecek misafirlerimiz için çok keyifli olacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Daha sonra kar motoru ile tesislerde bir gezinti yapan Sayın Valimiz: “Çok keyifli. Hem kayak hem de tüm kar sporları bütün stresinizi, geriliminizi alıyor. Herkesi bekliyoruz. Erzincan’ın o güzel manevi havası şu an Ergan Dağı’na da yansımış durumda. Hakikaten bizler iş yoğunluğunun arasından hayatın güzelliklerini ıskalayabiliyoruz. Yürüyüş yapmak, dağa çıkmak, spor yapmak gerçekten muhteşem. Zaten burada imkanlarımız da çok çok iyi. Her kesimden herkesin rahatlıkla gelebileceği bir yer burası. İnsanlarımız fırsat buldukça gelip burada karın ve doğanın güzelliklerinin tadını çıkarabilirler.” dedi

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.