İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın Başkanlığında Antalya’da “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı” Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın Başkanlığında Antalya’da “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı” Gerçekleştirildi
Yayınlama: 19.11.2023
18
A+
A-

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Antalya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından karşılandı.

Program kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Antalya Valiliği ile AK Parti ve MHP Antalya İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakanımız Sayın Yerlikaya; İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve AK Parti Antalya Vekilleri Tuğba Vural Çokal, Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş ve Kemal Çelik ile birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen Antalya Huzur ve Güvenlik Toplantısı’na katıldı.

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı” sonrasında açıklamalarda bulundu.

Turistlerin Tercihinde En Belirleyici Faktör Güvenliktir

Antalya’nın güzide bir şehir olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, vatandaşların ve şehre gelen turistlerin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için sıkı şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Turizm denilince akla ilk olarak Antalya’nın geldiğini belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Öyle ki her yıl, milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya’mız, bir bakıma turizmin başkenti. Ancak şunu biliyoruz ki turizm sektörü kırılgan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla turistlerin tercihlerinde en belirleyici etkenlerin başında ‘güvenlik’ gelir.” ifadelerini kullandı.

“Suç Örgütleri ve Zehir Tacirlerine Hayatı Zehrediyoruz”

Antalya’da huzur ve güvenin tesisi için 4 Haziran – 1 Kasım 2023 tarihleri arasında polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar ile ilgili bilgiler veren Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlar ile ilgili şunları kaydetti:

“Antalya’mızın huzuru ve güvenliği adına ‘Kafes’ Operasyonları ile illegal suç örgütlerinin tepesine bir bir çöküyoruz. Bu anlayışla Antalya’mızda son 150 gün içinde; organize suç örgütlerine yönelik yapılan 22 operasyonda, 180 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 68’i tutuklandı. Kırmızı çizgilerimizden biri de uyuşturucu ile mücadeledir. Özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi, toplumumuzu zehirlemeye kalkanlara hayatı zehrediyoruz. İşte son 150 günde Antalya’mızda, zehir tacirlerine yönelik 4 bin 481 operasyon düzenlendi. 5 bin 172 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 416’sı tutuklandı.”

Denizlerin Göçmen Mezarlığı Olmasına Müsaade Edilmeyecek

Konuşmasında düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yürütülen operasyonlara ve alınan önlemlere de değinen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, deniz yolunun göçmen kaçakçıları için en çok tercih edilen yöntemlerden ve güzergahlardan birisi olduğunu kaydetti. Denizlerin göçmen mezarlıklarına dönmesine müsaade etmeyeceklerini de vurgulayan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Jandarmamız, emniyetimiz ve sahil güvenliğimiz, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine son derece başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. Öncelikle sizlerle, Antalya’daki düzenli göçmen sayılarını paylaşmak istiyorum: İlimizde, geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 4 bin 817, ikamet izni ile kalanların sayısı 130 bin 994, uluslararası koruma kapsamında kalanların sayısı ise bin 96. Antalya’da toplam 136 bin 907 düzenli göçmen bulunuyor. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik ise son 150 günde ilimizde 42 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 90 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunların 13’ü tutuklandı. Aynı dönemde bin 348 düzensiz göçmen yakalanırken, bin 274 kişi sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor.”

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan tutuklamalara da değinen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Bu operasyonlarda şimdilik 13 kişi tutuklandı, altını çizmek istiyorum. Adli kontrol ve serbest bırakılanlarla ilgili, bu toplantıda da arkadaşlarımıza bu noktada talimat verdik, bu kişiler eğer bu işi artık yapmıyorlarsa kendilerini tebrik ediyoruz. Ama bundan vazgeçmiyorlarsa ve göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapmaya devam ediyoruz diyorlarsa, bilsinler ki daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına mahkeme kararı ile götürmeye kararlıyız.” şeklinde konuştu.

IMG 20231119 WA0080

Mobil Göç Noktaları 30 Büyükşehirde Yaygınlaşıyor

Düzensiz göçle mücadelede mobil göç noktalarının büyük önem arz ettiğini dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, ilk olarak 19 Temmuz tarihinde İstanbul’da kullanmaya başladıkları mobil göç noktalarının alınan başarılı sonuçlar ile 30 büyükşehirde adım adım yaygınlaştırılmaya başlandığını belirtti. Mobil göç noktaları ile ilgili işleyişi de anlatan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Antalya bir turizm şehri, turizmin başkenti. Milyonlarca turist geliyor. Biz umuma açık yerlerde, parklarda, bahçelerde güvenlik güçlerimiz kimlik kontrolü yaptığı zaman; o yabancının üzerinde kimlik yoksa kendisini mobil göç noktasına kadar eşlik ediyoruz. Orada biyometrik veriler ve Göç Net sistemimiz ile tercüman vasıtasıyla kendisini bir dakikada zaten tespit ediyoruz. Oraya davet ettiğimiz yabancının pasaportu otelde ya da evde kalmışsa anlıyoruz zaten, göstermiş olduğu sabır için teşekkür edip kendisini bırakıyoruz. Ama böyle değilse, düzensiz göçmen olduğu ortaya çıkıyorsa kendisini deport edilmek üzere geri gönderme merkezlerine gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mobil göç noktaları sayesinde düzensiz göçle mücadelede çok hızlı hareket ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “1 hafta içinde Antalya’mızda da 3 mobil göç noktası aracımız hizmet vermeye başlayacak. Bu sayıyı ileride 6’ya çıkartacağız. Bu araçlar sayesinde, çok kısa sürede yabancıların kimlik tespitini yapıyoruz. Ayrıca kaçak göçmenlerle düzenli göçmenleri ve turistleri hemen ayırıyoruz.” dedi.

IMG 20231119 WA0082

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.