İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK’in “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK’in “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı
Yayınlama: 18.09.2023
8
A+
A-

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda Şehit olmayı göze almış Kahraman Gazilerimiz, ülkemizin medar-ı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.

Şehitlik ve Gazilik; toprağı vatan, insanı ulus yapan yüksek manevi değerlerdir. Üzerinde yaşadığımız toprakları vatan edindiğimiz 1071 Malazgirt Zaferi’nden günümüze, bu Vatan uğruna Şehit olan ve Gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, Milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür. Onlar; bu ülkeyi, vatanını canından aziz bilerek bu topraklarda gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlamak için gözünü bile kırpmadan canını feda etmeye hazır yola çıkan kahramanlarıdır.
Bu şanlı tarihin evlatları olarak bizlere düşen, bu vatanın bayrağını her alanda en ön safta dalgalandırmak ve bağımsızlık mücadelesinin her mecrada devam ettiğini unutmadan çaba göstermektir. İşte bunun için, şartlar değişse de vazifemiz hep aynıdır. Bizler ancak bu gösterdiğimiz çaba ile Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize layık bir toplum olabiliriz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921’de Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ e “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanının verildiği Kahraman Gazilerimize ithaf edilen “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Kahraman Gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, hayatta olan Gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.

Orhan ÇEVİK
Antalya İl Emniyet Müdürü

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.