Kepezli liseliler bilim yarışması finalinde

Kepezli liseliler bilim yarışması finalinde
Yayınlama: 27.03.2023
11
A+
A-

UMUT DEMİR

ANTALYA-Antalya Bilim Merkezi’nden yardımcı alarak TÜBİTAK yarışmasına katılan Kepezli liseliler, finale kalmalarının ardından projelerini geliştirmeye çalışıyor
TÜBİTAK 2204A projesi olarak deniz temizliği aracı tasarlayan Kepezli liseliler, Konya bölgesi finaline kalmalarının arkasından çalışmalarını geliştirmeye odaklandı. Karatay Lisesi öğrencileri Yunus Sağlam, Efe Çelikoğlu ve Ali Kemal Akkuş, Pr Madater adını verdikleri yarışma projelerini Antalya Bilim Merkezi’nin robotik kodlama atölyesi lideri Tansu Küçükgüçlü mentorluğunda tamamladı.
MERKEZİN DESTEĞİNİ ALDILAR
Ahşap tasarım atölyesi lideri olan makine mühendisi Tevfik Özdemir’in de yardımını alan öğrenciler, kaza yahut afet bölgesine uzaktan kumanda ile giderek otonom olarak yağ-yakıt temizliği meydana getirecek araç tasarımlarını zenginleştirmeye çalışıyor. Araçlarının su üstünde daha basit hareket etmesi için tasavvur değişikliği ve donanımsal güçlendirme yaparak finallere katılacaklarını belirten Sağlam, “Bilim merkezinin sunduğu maddi ve tinsel imkanlar sayesinde projemizi hayata geçirdik. Hem burada çalışmamıza izin verdiler, hem bizi yönlendirdiler, bununla birlikte vasıta için lüzumlu parçaları temin ettiler” diye konuştu.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.