Kur’an-ı Kerim’i Yakmak Evrensel Bir Suçtur Dedi

Kur’an-ı Kerim’i Yakmak Evrensel Bir Suçtur Dedi
Yayınlama: 22.01.2023
18
A+
A-

Türk Hristiyan Birliği Kliseleri; Kur’an-ı Kerim’i Yakmak Evrensel Bir Suçtur Dedi

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırının ardından,Türk Hrıstiyan Birliği Kiliseleri Başkanı Randy Cihan Bektaş,saldırıyı evrensel bir suç olarak gördüklerini açıkladı.Bir basın açıklaması yayınlayan Randy Cihan Beştaş,İslam dünyasından özür dilediklerini ve İslam dinine yapılan bu saygısızlığı kabul edemeyeceklerini söyledi.

Türk Hristiyan Birliği Kliseleri adına Randy Cihan Bektaş’ın yayınladığı basın açıklamasında Bektaş “İsveç’te İslam’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını evrensel bir suç olarak görmekteyiz. Danimarkalı aşırı sağcıların yaptığı Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemi Hristiyan dünyasını üzmüştür.Bizler farklılıklara saygı duyma ve inançların özgürce yaşanması yanlısı insanlarız. Bu tek taraflı aşırı milliyetçilerin İslam dinine yaptığı saygısızlığı kabul edemeyiz ve İslam dünyasından bu üzücü durum adına Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri olarak özür dilemekteyiz.
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Yönetim Kurulu olarak hepimiz kardeşiz diyoruz.” sözleriyle olayı hoş göremeyeceklerini dile getirdi

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.