LGS’de 562 adaydan 500 tam puan

LGS’de 562 adaydan 500 tam puan
Yayınlama: 24.06.2023
12
A+
A-

LİSELERE Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın sonuçları bakanlığın internet adresinden erişime açıldı. Sınavın sonuçlarını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin deprem bölgesinde Hatay ziyareti sırasında açıkladı: “Bu yıl 8’inci sınıf öğrencilerinin yüzde 82’si yani 1 milyondan fazlası LGS’ye girdi. Kılavuzubugün ilan edecektik ancak deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin sıkıntısına pozitif ayrımcılık yapabilir miyiz diye düşündük ve bunun için kılavuzumuzu pazartesi yayınlamış olacağız. Adaylar, 3-19 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.”

Sınavda 562 adayın 500 tam puan alarak birinci olması, akıllara en fazla tercih edilen okulları kontenjanından fazla sınav birincisi tercih ederse ne olacak sorusunu getirdi. Nitekim geçen yıl 193 LGS birincisinden 80’i 150 kontenjanı olan İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih etmişti. Bu yıl da aynı okulu kontenjanını aşan sayıda LGS birincisinin tercih etmesi beklenebilir.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.