MADEN İŞÇİLERİ İŞLERİNİ İSTİYOR

MADEN İŞÇİLERİ İŞLERİNİ İSTİYOR
Yayınlama: 19.12.2022
11
A+
A-

MADEN İŞÇİLERİ İŞLERİNİ İSTİYOR

Haber Nagehan köseoğlu

Ocak kapandı. 125 Maden İşçisi İşsiz Kaldı

İskilip Çomu Köyünde bulunan özel bir şirkete ait kömür işletmesinde bulunan 3 ocaktan biri kapatılarak 125 işçinin işine son verildi.

Edinilen bilgilere göre kömür işletmesi bünyesinde bulunan kömür ocaklarından biri işletme içerisinde teknik bir sorunda olmamsına rağmen kış ayında kapatıldı. Ocakta çalışan 125 işçiye de hiç bir bildirimde bulunulmadan işlerine son verildiği açıklandı.

İş yerleri kapatılmak suretiyle işlerine son verilen işler maden sahasında toplanarak, işimizi istiyoruz diyerek eylem yaptılar. Şirket tarafından işçilere her hangi bir tazminat ödenmezken, çalışanlara 45 gündür de maaş ödenmediği belirtiliyor.

Kömür işletmesi şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Yılmaz tarafımıza yaptığı açıklamada, Ocağı kapattıkları için üzgün olduğunu belirterek, kapanma nedeninin şirket içesin de hissedarları arası sorunlar olduğunu belirtti. Nazif Yılmaz, işçilerin bir bölümüne zaman içerisinde şirket bünyesindeki diğer ocaklarda iş vereceklerini belirtti

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.