Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı Antalya’da Gerçekleştirildi

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı Antalya’da Gerçekleştirildi
Yayınlama: 17.03.2023
14
A+
A-

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı Vali Ersin Yazıcı’nın ev sahipliğinde 6 ilin Valileri ve kolluk kuvvetlerinin amirlerinin katılımıyla, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecinde; oy verme günü, oyların sayımı ile güvenliği konularında alınacak tedbirler ve görevleriyle ilgili olarak yapılan toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Konya, Isparta, Afyonkarahisar valileri, Karaman ve Burdur vali vekilleri İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Antalya Kaymakamları, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve ilgili birimlerin amirleri katıldı.

Toplantıda seçimlerin huzur ve itimat içinde gerçekleşebilmesi, vatandaşların hiçbir baskı ve tehdide maruz kalmaması amacıyla oylama öncesi, günü ve ertesini de kapsayacak tedbirler görüşüldü.

Sandıkları Namus Belledik
Toplantının açılış konuşmasını icra eden Vali Ersin Yazıcı; “6 il olarak buradayız. Seçim ve seçim güvenliği ile alakalı talimatlarınızı almak için bir araya geldik. Tecrübeli bir ekibiz. Allah’ın izniyle, demokrasinin eğer olmazsa olmazı olan sandıkları namus bellediğimiz gibi namusumuza sahip çıkarak halkın iradesinin ortaya çıkması için lüzumlu önlemleri alacağımızı taahhüt ediyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanlığı olarak seçim güvenliğini, kampanya ve propaganda, seçim günü oy verme ve seçim sonrası olmak suretiyle 3 antet altında planladıklarını anlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, oy verme günü öncesi tedbirlerin miting ve toplanma alanları, stant kurulması ve broşür dağıtılması ile seçim sürecinin Ramazana denk gelmesi sebebiyle iftar ve sahur programlarını da kapsadığını belirtti.

İfade Özgürlüğünün Önüne Geçilmeyecek
Dijital ortamdaki güvenliği sağlamak amacıyla ilgili birimlerin devamlı görevde olacağını ifade eden Bakan Ersoy; “Burada dikkat edeceğimiz en mühim konu güvenlik sebebi öne sürülerek anlatım özgürlüğünün önüne geçmemektir. O kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin de özgürce yapılabileceği ve anlatım edilebileceği emin bir ortamı tesis etmektir. Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda emniyet tedbirlerini alırken bir üçüncü gözü mutlaka kullanacağız. Yani, alınan tedbirleri dışardan izleyecek, test edecek bir mekanizma da oluşturacağız. Seçim kampanyalarında 18 yaşında küçüklere seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıttırılmasına izin vermeyeceğiz. Seçim halkımızın seçimidir. İşin siyasi anlamı, neticeleri Bakanlık olarak bizim vazife ve alaka alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz vatandaşımızın serbest iradesini sıhhatli biçimde, herhangi bir aksiliğe, aksaklığa veya emniyet zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin etmektir. Birliğimiz ve tecrübemiz ne ölçüde olursa olsun tedbiri elden bırakmamak gerektiği düşüncesiyle bu toplantıları düzenliyoruz.” dedi.

Görevli Personel Hizmet İçi Eğitim Alacak
Seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli tüm personelin zorunlu haller haricinde izinlerinin kaldırıldığını belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy; “Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımız ve geçici emniyet korucularımızla bugün itibarıyla toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin başlangıcında olacaktır. Güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla hava unsurları ile kara ve deniz vasıtaları, haber sistemleri, jandarma ve emniyet istihbarat birimleri ve kamera sistemlerinin entegre şekilde bu süreçte yer alacak. Hassas kişiler ile enerji altyapılarının korunması için de alakalı tüm birimlerin tam kapasiteyle görevlerinin başında olacak. Özellikle oy kullanılan yerlerde görev alınacak personele hizmet içi eğitim verilecektir. Ayrıca Ankara merkez ve Valiliklerde alınan seçim emniyet tedbirleri doğrultusunda basına sürekli bilgilendirme yapılacaktır. Özellikle seçim günü üstünde tabanca bulunan kişilerin binalara girişine izin verilmeyecektir. Seçim hukuktur. Herhangi bir hatanın telafisi mümkün değildir.” benzer biçimde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ve Bakan Ersoy’un konuşmasının peşinden toplantı seçim kurulunun sunumuyla devam etti.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.