Türk Siyasetinde Kadın’

Türk Siyasetinde Kadın’
Yayınlama: 16.12.2023
68
A+
A-

Türk Siyasetinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının tanınması toplumsal hayatta kadının yeri açısından önemlidir. Kadınlar siyasal haklarını ilk olarak 1930 yılındaki belediye seçimlerinde kullanmışlardır. İlerleyen yıllarda kadının siyasetteki aktif yeri devam etmiş olup günümüzde Cumhurittifakı’nında bu konudaki hassasiyeti ile kadının temsiliyeti daha da artmıştır. Kadının olduğu yerde sağduyu vardır, fedakârlık vardır, medeniyet vardır. Özellikle Türk kadının olduğu yerde kahramanlık ve fedakârlık göze çarpan en büyük özelliktir. Cefakâr Türk anaları yetiştirdikleri vatansever evlatlarını gözünü dahi kırpmadan vatan uğruna, bayrak uğruna şehit olmaya ellerine kına yakarak yollayan analardır. Böylesine vatan yürekli olan kadınlarımız ticarette, siyasette ve toplumun heryerinde olmalıdır ki toplumu medeni ahlak seviyesinin en üst noktasına taşısın. Liderimiz, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli beyefendi’nin dediği gibi Kadın Medeniyettir! Hayatın her alanında kadına daha çok ihtiyaç vardır. Mhp’nin bir neferi olarak ben bu inanç ve azimle yıllardır ülkeme, milletime ve partime hizmet etmekteyim. Önümüzdeki mahalli seçimlerde bu hizmetlerimi daha da arttırmak adına kadının ülkemizde ve partimizde temsileyetinin ne kadar değerli olduğunu ve başarı noktasına gelebileceğini göstermek adına Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Mhp’nden Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Şimdiye kadar aldığım her görevde yanımda olan Mhp’ne ve Cumhurittifakı’na gönül veren değerli dostlarımı hepbirlikte aynı heyecan ve aynı fedakârlıkla yanımda olmaya, bir olmaya, beraber olmaya davet ediyorum.
Mhp Turgutlu Belediye Başkan Aday Adayı Senem YILDIZ ATEŞ

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.