Vali Yazıcı, İsrail Büyükelçisini Kabul Etti

Vali Yazıcı, İsrail Büyükelçisini Kabul Etti
Yayınlama: 15.03.2023
16
A+
A-

UMUT DEMİR

Vali Ersin Yazıcı, İsrail Ankara Büyükelçisi Irit Lillian ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Ersin Yazıcı, İsrail Ankara Büyükelçisi Irit Lillian ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan İsrail Ankara Büyükelçisi Lillian, iki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunarak her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Turizmin başkenti olan ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’ya hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Öncelikle turizmin başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Burası denizi, kumu, güneşi, doğası ve tarihiyle çok özel bir yer. Sizi turizmin başkenti Antalya’mızda misafir etmekten son derece mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
İnşallah Bu Ziyaret Olumlu Gelişmeleri Daha Da Güçlendirecek
Antalya’nın 600 bine yakın yatağı ile Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Geçtiğimiz yıl şehrimizi hava yoluyla 13,5 milyon civarında turist ziyaret etti. Bu yıl da turizm rakamlarımız oldukça iyi gidiyor. 2018’de ve 2019’da 190 bin civarı İsrail vatandaşını Antalya’mızda misafir ettik. Bu oran pandeminin geçmesiyle birlikte tekrardan yükselişe geçti. Biz bu özel yerde, ülkenizin vatandaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu ziyaret iki ülke arasındaki olumlu gelişmeleri başta turizm ve ticaret olmak üzere daha da güçlendireceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
1 Milyon Vatandaşımızın Ülkenizi Ziyaret Etmesini Bekliyoruz
Antalya’yı ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan İsrail Ankara Büyükelçisi Lillian ise şunları kaydetti: “2022 yılında ülkenizi 800 bin civarında vatandaşımız ziyaret etti. İki ülke arasında direkt uçuşlar var. Cruise gemi turları da önümüzdeki ay itibariyle başlıyor. Bu yıl için ülkemizden ülkenize gelecek turist sayısının1 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Bu konuda beklentimiz yüksek.”
Güvenlik Konusunda Tedbirlerimizi Her Zaman En Üst Düzeyde Alıyoruz
Turizmin insanoğlu için bir ihtiyaç olduğunu ancak kimsenin kendini güvende hissetmediği bir yere gitmek istemeyeceğine değinen Vali Yazıcı; “Biz mülki amirler olarak bu konuda çok hassasız. Şehrimizi ziyaret eden herkesin güvenliğinden bizler sorumluyuz. Buraya gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliği bize ait. Turizm insanoğlu için bir ihtiyaç. Ama zorunlu bir ihtiyaç değil. İnsanlar kendini güvende hissetmediği bir yere seyahat edip tatile gitmek istemez. Güvenlik konusunda tedbirlerimizi her zaman en üst düzeyde alıyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki turizmin ön koşulu güvenlik. Bu yüzden bu şehirde birinci önceliğimiz güvenlik. Tüm dünyayı yeryüzü cenneti Antalya’mıza bekliyoruz.” dedi.
Görüşmenin sonunda İsrail Ankara Büyükelçisi Lillian, Vali Yazıcı’ya misafirperverliği ve işbirliği için teşekkür etti.

 

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.