Yağışlar çiftçiye umut oldu

Yağışlar çiftçiye umut oldu
Yayınlama: 06.04.2023
12
A+
A-

ZARİF SEVEN

ERZİNCAN-Haberin Devamı Erzincan’da kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerin yüzü son yağışlarla gülmeye başladı.
Çağlayan Beldesinde çiftçiler kuraklık endişesi yaşarken, son yağışlarla birlikte ekim işine daha oldukça ağırlık verildi. Çiftçi Muharrem Doğan, nisan yağmurlarıyla birlikte rekolteyi yükseltebileceklerini ifade etti. Bu yıl kış mevsiminin bölgede sıcak ve yağışsız geçtiğini belirten Doğan, “Bu yıl kış geçen yıllara nazaran daha sıcak ve yağışsız geçti. Bir iki hafta hariç eski o dondurucu soğukları göremedik. Birçok çiftçi aralık ve ocak ayında baharlık arpa ve buğday tohumunu ekti. Şimdi yonca ekiyorum. Nisan yağmurlarının yağmasını bekliyoruz. Çok şükür mart ayında bölgede yağışlar iyi gitti. Ekilen tüm ekinlerin çimlemesi şu sıralar fazlaca iyi durumdadır” dedi.
Tam da üst gübre atım döneminde ehil derecede yağış geldiğini kaydeden Doğan, “Biz ümidimizi hiç bir vakit kesmiyoruz. Nisan ayında da aynı yağışı bekliyoruz. Hem sulu bununla beraber kuru alanda çiftçimizin yüzü güler, mahsulü artar ve bölgemizde altıncı aydan sonra hasat başlar. Türkiye’nin her yerine buradaki kaliteli buğdayı, arpayı, ayçiçeğini göndereceğiz. Allah, bizlere nisan ayında istediğimiz yağışı verdi. Ümidimizi hiçbir vakit kesmiyoruz. Nisan yağmurları böyle devam ederse inşallah bölgedeki hasadımız kurtulur” diye konuştu.
Özellikle nisan yağmurlarını beklediklerini ifade eden çiftçi Hasan Kop ise “Şimdiki yağışlar düzgüsel. Şu anki gibi devam ederse, rekolte yüksek olur. Buğday ve arpanın can damarı olan yağmur yağmasa kurak arazilerdeki ekinler heba olur. Allah’a şükürler olsun şu an o şekilde bir sorunumuz yok. Allah, nisanın sonuna kadar da bize yardım ederse inşallah verimimizi alacağız” gibi konuştu.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.