YANINDAYIZ Derneği tarafından 2019 yılından bu yana düzenlenen #kadınerkekeşittirnokta Konferansı

YANINDAYIZ Derneği tarafından 2019 yılından bu yana düzenlenen #kadınerkekeşittirnokta Konferansı
Yayınlama: 13.09.2023
13
A+
A-

Erkeklerin etken katılımıyla sosyal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’deki ilk, hayattaki sayılı sivil topluluk kuruluşlarından biri olan YANINDAYIZ Derneği’nin bu sene 4. Kez düzenleyeceği  #kadınerkekeşittirnokta Konferansı 11 Ekim 2023 tarihinde İş Kuleleri  Salonu’nda gerçekleşecek.

 

YANINDAYIZ Derneği tarafından 2019 yılından bu yana düzenlenen #kadınerkekeşittirnokta Konferansı’nın ana teması Cumhuriyet’in 100. Senesinde “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Eşitlik” olarak belirlendi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin dünyada ve Türkiye’de nasıl uygulanabildiğinin örneklerle gösterileceği konferansta, ilham verici oturumlar ve konuşmacılar yer alacak.

 

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin ancak kadın meselesi olmadığını, erkeklere de bir o kadar iş düştüğünü  hatırlatmak istediklerini belirten YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı; “Konferansta Cumhuriyet’in 100.Yılında kadının dününe ve bugününe bakacak, değişen erkeklik hallerini konuşacağız. Cumhuriyet periyodunun 100 yılını sanatçı gözüyle dinleyecek, geleceğimizi şekillendirecek gençleri sahneye davet edeceğiz” dedi.

 

İş insanlarını, akademisyenleri, sivil topluluk kuruluşlarından temsilcileri, sanatçıları, siyasi liderleri, girişimcileri ve gençleri ağırlayacak olan konferansın ana sponsorluğunu Arkas Holding üstleniyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda uzun senelerdir önemli adımlar atmaya geçindiren Arkas Holding’in idare merkezlerindeki beyaz yakalı mensuplarının yüzde 40’ı, bütün öbek genelinde ise yüzde 35’i bayanlardan oluşuyor. Kadın istihdamında Türkiye averajının fazlaca üstünde bir profile haiz olan Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ise hem de Yanındayız Derneği’nin hem kurucu üyesi aynı zamanda Denetleme Kurulu Üyesi olarak gerçekleştirdiği çalışmalarla da sosyal cinsiyet eşitliği mevzusunda kadınların “yanında” duruyor.

 

Türkiye’den birbirinden kıymetli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturan konferansın sunuculuğunu Oyuncu ve YANINDAYIZ Derneği Başkan Yardımcısı Mert Fırat ile Oyuncu Özge Borak üstleniyor.
Larda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine çözümler aranacak

 

İş insanları ve düşünce önderlerinin bütünleşeceği konferansta bu sene “Değişen Hayat – Değişen Erkek (Lik)”,  “Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir”, “Yüzleşmeler”,  “Kadın Voleybol Ülkesi Türkiye’de  Bir Başarı Hikayesi”, “Sanatçının Yüzyılı” ve “İkinci Yüzyılda Gençlik Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” mevzu başlıklı oturumlar yer alacak.

 

Konferansta iş, sanat ve spor dünyasından şu isimler yer alacak (alfabetik sırasıyla): Azerbaycan Kadın Milli Takımı Antrenörü ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği Üyesi Ataman Güneyli, Araştırmacı, Ekonomist Can Selçuki, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Meyyıl ana sponsorluğunu Arkas Holding’in üstlendiği, #kadınerkekeşittirnokta Konferansı’nın platin sponsorları DFDS, NET Holding A.Ş, Sarp Intermodal oldu. Altın sponsorlar içinde ise Ajinomoto Türkiye, Erensan, Esas Gayrimenkul, Faik Sönmez, Merit International ve TeknoSA yer aldı. Konferansın gümüş sponsorları ABC Lojistik, Barry Callebaut, Cemre Shipyard ve Universalis olurken, yardımcı sponsoru ise Mavi oldu.

 

Bu sene kurumsal firmalar gençlerin biletlerini satın alarak konferansı parasız, davetli olarak izleme olanağını sağlayacaklar.

 

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı ile alakalı en aktüel detayları https://kadinerkekesittirnokta.Com/

 

adresinden ve toplumsal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

 

Twitter @yanindayizder
Instagram @yanindayizdernegi
Youtube – YANINDAYIZ Derneği
Linkedin https://www.Linkedin.Com/company/yanindayiz-dernegi/

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.