YKS sonuçları açıklandı

YKS sonuçları açıklandı
Yayınlama: 20.07.2023
7
A+
A-

Lise eğitimini tamamlayan ve iyi bir üniversite ile hayallerindeki mesleği yapmak isteyen milyonlarca öğrenci 17-18 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ter dökmüştü.  Kimisi sınavların kolay geçtiğini söylerken kimisi ise oldukça zor olduğunu kaydetmişti.

Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın merakla beklediği YKS sonuçları açıklandı.

Milyonlarca öğrenci sonuçlara ÖSYM’nin adresinden ulaşabilecek. 2023 YKS sonuçları T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenilecek.

https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sonuçları öğrenebilirsiniz!

TERCİHLER 27 TEMMUZ İLE 8 AĞUSTOS ARASINDA

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerinin 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Öğrenciler YKS’den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar. 2023 YKS Tercih Kılavuzu’nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.

Yükseköğretim Kurulu’nun ”yokatlas.yok.gov.tr” internet sitesi üzerinden geçmiş yıllara ait puanlar, kontenjanlar, bölümlere yerleşen öğrencilerin profilleri gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

İŞTE BİRİNCİLER

Sınavda en üst basamağa çıkan isimleri ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, açıkladı.

İşte İstanbul, Afyon, Konya ve Niğde’den çıkan birinciler: Temel Yeterlilik Testi(TYT) Birincisi; Harun DURAK Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi (Niğde)Alan Yeterlilik Testi (AYT) Birincisi Sayısalda Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar ,Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi (Konya)Eşit ağırlık birincisi;  Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar),Sözel birincisi; Ahmet Berk Takır Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul)

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.