Zaferi’nin 108. Yıldönümünde Garnizon Şehitliği’nde Program Düzenlendi.

Zaferi’nin 108. Yıldönümünde Garnizon Şehitliği’nde Program Düzenlendi.
Yayınlama: 19.03.2023
17
A+
A-

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma törenine; Vali Vekilimiz M. Deniz Arabacı, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkan Vekili Erkan Demirez, İl protokolü, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik anıtına Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediye Başkanlığı ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunulmasının arkasından şehitlerimiz için hürmet atışı yapılarak hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kur’an-ı Kerim okunması ve yakarış edilmesi ile devam eden programda daha sonra Vali Vekilimiz M. Deniz Arabacı, Şehitlik Defterini imzalayarak, yazmış olduğu mesajı okudu.

Vali Vekilimiz Şehitlik Defterine yazdığı mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, devrin en modern ordularını dize getiren, “Çanakkale geçilmez” sözünü̈ tarihe nakşeden, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanı bulunduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi’nin 108. Sene dönümünü büyük bir gururla kutluyor; bu toprakları bizlere kutsal bir vatan olarak emanet eden bütün şehitlerimizi ve bize böylesine büyük bir zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

Ardından Garnizon Şehitliğindeki ve Hava Şehitliğindeki Şehit mezarlarını ziyaret eden Vali Vekilimiz M. Deniz Arabacı ve beraberindekiler, şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakarak dualar ettiler.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.