Depremzedelerimiz için Galatasaray Lisesi’nde müzayede gerçekleştirildi

Depremzedelerimiz için Galatasaray Lisesi’nde müzayede gerçekleştirildi
Yayınlama: 11.03.2023
13
A+
A-

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Müzesi’ndeki noktamıza teslim edilen maddi/manevi değeri bulunan eşyalar, depremzedelerimiz için düzenlenen müzayede ile maddi desteğe dönüştürüldü. Artam Antik A.Ş. Müzayede’nin tecrübesiyle Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen açık artırmada satılan eşyalardan 17 milyon 870 bin TL tutarında bağış toplandı.

 

Tutarın tamamı Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını gidermek üzere kullanılacak müzayede, online platformda devam etmektedir.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ilgili bağlantıya tıklayarak müzayedeye katılabilirsiniz.

Müzayede öncesinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek kürsüye gelerek şu konuşmayı yaptı:

Değerli Galatasaraylılar. Bugün burada yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için düzenlediğimiz müzayedede bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz. 6 Şubat’ta ülkemiz çok büyük bir felaketle tanıştı. Ülkenin yaklaşık yüzde 20’si çok büyük bir deprem felaketiyle karşılaştı. 15 milyona yakın kardeşimiz bu felakete maruz kaldı. Bölgeyi gezmiş, ziyaret etmiş birisi olarak oradaki felaketin anlatılması, tasvir edilmesi mümkün değil. Bir depremden öte büyük bir felaket. Televizyondan gördüklerimiz yeteri kadar durumu ifade etmiyor. Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Depremde hayatını kaybetmiş insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. 

Depremin birinci günü Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarımla bir araya geldik. Kriz masası oluşturduk. Bölgeye nasıl yardım edebiliriz, bölgenin ihtiyacı nedir şeklindeki sorulara cevap bulmak için bölgeye intikal ettik. Sevgili Erden Timur, kendi vasıtasıyla birinci gün bölgedeydi. Amacımızı bölgenin ihtiyacını tespit edebilmek, gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması olarak belirledik. Gönderilen insani yardımın dağıtılması için orada organize olmak gerekiyordu. Hatay’da, sonra Kahramanmaraş’ta çok büyük depolar tuttuk. Buradan temin ettiğimiz vasıtalarla malzemelerin mezralara ulaşması için gereken araç desteğini verdik. 

Galatasaray gönüllülerinin sayısı çok fazla. Bunu gururla söylüyorum. Hem bölgedekiler hem de İstanbul’dan  gidenler bu işin Galatasaray’ya yakışır bir şekilde bu görevlerini ifa ettiler. Depremde evleri yıkılan insanlarımızın transferi gerekiyordu. A takımın otobüsü dahil 25 otobüs değerli kardeşim Abdurrahim’in katkısıyla bölgeye intikal etti. 1000’e yakın depremzedeyi bölgeden o anda çıkardık ve büyükşehirlere yerleştirmek suretiyle onları bölgedeki bu problemden uzaklaştırmaya çalıştık. 

“HASNUN GALİP’TE ÜÇ AİLEMİZ BARINIYOR”

Gaziantep gelişmiş bir ilimiz. Ekmek yardımı istendi. Doğalgazın kesildiği bir ortamda ihtiyaçlar çeşitleniyor. İnsani yardım, yiyecek, içecek, giyecek yardımını statta ve Taç Spor’daki merkezlerimizde topladık. Tırlarla bölgeye ulaştırdık. Bölgenin ihtiyacı bununla bitmiyor. Deprem sonrası barınma sorunu ortaya çıktı. Evleri zarar gördü ve oturulacak halde değil. Hasnun Galip’te boş duran binamızı derhal konaklama tesisine çevirdik. Şu anda orada bu faaliyetimizin sonucunda üç ailemiz orada barınıyor. Dördüncü aile de gelecek. 

Galatasaray Spor Kulübü olarak bu felaketle karşılaşan vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapmak için yola çıktık. Bunun bir sürekliliği var. Galatasaray bu sürecin içinde her zaman olacak. En iyi şekilde tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı şekilde olacak. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye 500 konteynerle başladık. Destekçilerimizden maddi olarak yardım istendi. Sevinerek ve gururla söylüyorum, çok büyük ilgi gördü. Şu anda 500 konteynerin içinin tefrişi konularıyla uğraşıyoruz. Yakında bölgeye sevk edeceğiz.

Galatasaray olarak birinci günden beri bu felaketin yaraların sarılması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Takdir de gördük. Bununla yetinecek miyiz? Hayır. Bu işin sürekliliği var. Bölge tarumar olmuş. Galatasaray ben elimden geleni yaptım deyip bir kenara oturamaz. Bölgedeki kardeşlerimiz, barınma durumunu çözememişse Galatasaray’ın burada olması lazım. Biz böyle bir kurumuz. Böyle yetiştik. Abilerimizden, büyüklerimizden böyle ders aldık. 

“ÇOK BÜYÜK DESTEK ALACAĞIMDAN ÜMİTLİYİM”

Bölgeye gittiğimizde Sayın Bakan Murat Kurum ile görüştük. Bölgede ne yapmak lazım dedik. En büyük ihtiyaçların başında barınma sorunu geliyor. Ekonomiyi de etkileyen bir sorun. Sanayi kapalı. İş gücü büyük bir göç verdi. Sanayide çalışacak kişi bulma sorunu var. Konteyner geçici çözüm. Bölgeye asıl ihtiyaç kalıcı konutlar. Galatasaray olarak 250 kalıcı konut yapılması için sayın bakana söz verdim. Camiama, taraftarıma güveniyorum. Böyle bir felaketin karşısında Galatasaray birleşip bütünleşecektir. Ülkesine, devletine yardım etmek için en iyisini yapacaktır diye söz verdim. 30 milyon taraftarım var. Yola çıktığımızdan beri taraftarlarım beni yalnız bırakmadı. Her zaman yanımdaydı. Her zaman birlik beraberlik ve kardeşilik çerçevesinde Galatasaray’ı başarıdan başarıya götürmek için ant içtik. Basit bir hesapla 30 milyonsak, taraftar başına 10 TL bağışlasak 30 milyon yapıyor. Böyle bir felaketin karşısında bu bütçeyi oluşturmakta zorluk çekmeyeceğimi söyledim. Bu felaket hepimizin yüreğini dağladı. Her Galatasaraylı buraya el vermek durumunda kendisini hissedecek. Bu çağrıyı taraftarlarıma yapacağım ve çok büyük destek alacağımdan ümitliyim dedim. 

Bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biriyse eğitim. Her taraf yıkıldı. Eğitimin yapılabilmesi için okul ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüştüm. Galatasaray’ın bölgedeki faaliyetleri çerçevesinde ne kadar önde olduğumuzu gördüğü için aradığını söyledi. Okul yapımı için destek verip veremeyeceğimiz soruldu. Hiç düşünmeden “10 okulu biz yapacağız sayın bakanım” dedim. Sayın Milli Eğitim Bakanı’na bu sözü verdim. 

Bu faaliyetleri sürdürmek için karşılıksız muazzam bir emek var. Felaketin büyüklüğü çerçevesinde Galatasaray göstermesi gereken reaksiyonu maksimum olarak göstermiştir. Karşılıksız sevgi ile bu emekleri veren herkese teşekkür ediyorum. 

Galatasaray’ın duruşu, böyle konularda her konuda olduğu gibi ilkleri ve enleri yapması alışılmış bir şey. Destek konusunda da enleri yapmıştır. İçinde bulunduğumuz Lisemiz, bir yangın sonrasında zor koşullarda alıp bir eğitim yuvası haline getiren, umutları yeniden yeşerten eski müdürümüz Tevfik Fikret’in bir şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Yükselmeli, dokunmalı alnın semâlara;
doymaz insan dedikleri kuş, yükselmeye…
Uğraş, didin, düşün, ara, bul, koş, atıl, bağır;
durmak zemânı geçdi, çalışmak zemânıdır!

“YARALARI SARMAK İÇİN EN FAZLASINI YAPACAĞIZ”

Durmak zamanı değil. Bugün Galatasaray Spor Kulübü bu felaketle sarsılmış, üzülmüştür, yüreği dağlanmıştır; ama yaptığımızla yetinmeyeceğiz. Galatasaray azla yetinmez. Galatasaray hep fazlasını ister, başarının en yüksek seviyesini ister. Bu manada depremin yarlarını sarmak için en fazlasını yapacağız. 

Bizler Balkanlar’da, Çanakkale’de bu vatan uğruna hayatlarını vermiş abilerimizin, büyüklerimizin ahvadıyız. O insanlar gözünü kırpmadan vatan sevgisiyle, vatana hizmet etmek için hayatlarını vermeye göze aldılar. Bu vatan için abilerimiz canını vermekten çekinmediyse, biz de bu vatan evlatları için her konuda gereken desteği vermekten sakınmamamız lazım. 

Bugüne kadar çok iyi şeyler yaptık ama bundan sonrası biraz daha fazla zor. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyulduğunu hepimiz görüyoruz. O yüzden bundan sonraki dönemde çok daha fazla çalışmamız, deprem felaketinin bölge insanına verdiği zararı hafifletmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. 

Yaşadığımız bu acı süreç, Galatasaray’ın insan gücünün yanı sıra yüksek planlama ve koordinasyon kabiliyetinin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Galatasaray Spor Kulübü olarak sporun iyileştirici ve harekete geçiren gücünü tüm zor anlarda ülkemizin yararına kullanmak amacındayız.  İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte ortaya koyduğumuz kapasiteyi daha yapısal, 

geniş kapsamlı ve sürdürülebilir hale getirmek için oluşturduğumuz BİRLİKTE 1905’i sizlerle paylaşmak istiyorum.

BİRLİKTE 1905, bugün Galatasaray’ın depremzedelere desteğini tüm gücüyle gösterdiği yardım kampanyasıdır. Bugün bu kampanyamızın startını birlikte veriyoruz.

Gelecekte ise insanın, toplumun ve çevrenin faydasına olacak, geliştirecek ve anlam katacak tüm çalışmaları BİRLİKTE 1905 adı altında organize etmek istiyoruz.

BİRLİKTE 1905, ilk etapta deprem felaketinden zarar gören kardeşlerimize desteğimizi artırarak devam ettirmeye odaklanacak.

Konteyner kentimizin kurulmasının yanı sıra 250 kalıcı konut ve 10 hafif çelikten okul inşası için tüm gücünü ortaya koyacak. 

Önümüzdeki dönemde, kulübümüzün elindeki bu organizasyon ve insan gücünü daha eğitimli hale getirmek için acil durum yönetim planlaması yapacağız. 

Bu planlama ile gönüllü üye ve taraftarlarımız alacakları eğitimlerle tüm zor anlarda ihtiyacı olanların yardımına koşmaya hazır olacaklardır.

Gücümüzü ileride bireysel, sosyal ve toplumsal iyiliği yaymak için geliştireceğimiz projelerde kullanmak istiyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü, Cumhuriyetimizin 100. yılında toplumun her kesiminden üye ve taraftarı ile bir spor kulübünden çok daha fazlasıdır. Bu anlamda biz, yarattığımız etkinin de sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. 

Tarihimizde her zaman yaptığımız gibi bu konuda da öncü olmaya devam edeceğiz.

Galatasarayımızın gücüyle ve hep birlikte, bu destek hiç bitmeyecek!

Buradan müzayedemize katkıda bulunan tüm bağışçılarımıza ve bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.