Erzincan il genelinde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Erzincan il genelinde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
Yayınlama: 07.04.2023
18
A+
A-

ZARİF SEVEN

ERZİNCAN-Haberin Devamı Erzincan il Emniyet müdürlüğü Erzincan İl genelinde asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamalarda, 24 vasıta sürücüsüne 45 bin 367 lira ceza kesilirken 2 kişiye trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan adli muamele yapıldı.
Genel asayiş ve amme düzeninin devamının sağlanması ve terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi, önleyici ve caydırıcı tedbirlerin katılımı maksadıyla Erzincan il genelinde “Genel Asayiş Uygulaması” gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen uygulamalar çerçevesinde, 2 bin 156 şahsın GBT/KİHBİ/UYAP sorgulaması, 1285 aracın da kontrol ve kontrolü yapılarak; 3 araç sürücüsüne KTK 44/1-b, vasıta kullanırken şoför belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemekten 2 bin 853 TL, 2 vasıta sürücüsüne KTK/64-1-b-5, yönetmelikte belirlenen esaslara aykırı fer takmak ve kullanmaktan 872 TL, 5 vasıta sürücüsüne KTK 34/a, muayenesi yapılmamış bir aracın trafiğe çıkmaktan 4 bin 755 TL, 6 araç sürücüsüne KTK 91, zorunlu mali mesuliyet sigortası yaptırmamaktan 2 bin 616 TL, 3 araç sürücüsüne KTK 73/c, seyir halinde cep veya vasıta telefonu yahut benzer iletişim cihazlarını ele alarak kullanmaktan 2 bin 853 TL, 2 araç sürücüsüne KTK 48/5, özel otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak, hususi araba dışında kalan öteki araçları 0,20 promil üstünde alkollü olarak kullanmaktan 8 bin 128 TL, 1 vasıta sürücüsüne KTK 23/4, tescilli aracı plakasız kullanmaktan 6 bin 890 TL, 2 vasıta sürücüsüne KTK 36/3-a, şoför belgesiz olarak motorlu araç kullanmak ve kullandırmaktan 16 bin 380 TL para cezası uygulanırken 2 kişiye de TCK 179/3, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan adli muamele yapıldı.
Konu ile ilgili meydana getirilen açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı olarak, başta asayiş, terör ve narkotik vakaları olmak suretiyle genel asayiş ve amme düzeninin sağlanması, kabahat işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, kabahat delillerinin ele geçirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne dek olduğu şeklinde bundan sonra da tavizsiz bir halde sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.