Fenerbahçe Alagöz Holding 78-84 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Fenerbahçe Alagöz Holding 78-84 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi
Yayınlama: 29.12.2022
11
A+
A-

Fenerbahçe Alagöz Holding 78-84 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, bu yıl 28.’si düzenlenen Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Potanın Kraliçeleri, büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 78-84 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding’e ikincilik şiltini TBF Başkan Vekili Ömer Onan, madalyalarını; TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Serap Yücesir ile Emine Sporel Özakat takdim etti.

Taraftarlarımız Ankara Spor Salonu’nda tribündeki yerlerini alırken, karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Hüseyin Arslan ile sponsorlarımızdan Alagöz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz de takip etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu veTBF Başkanvekili Ömer Onan da mücadeleyi izledi.

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile Türkiye Kupası şampiyonu Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’na Ankara ev sahipliği yaptı.

Takımımız mücadeleye, Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Emma Meesseman ve Kiah Stokes beşiyle çıktı.

Maça meesseman ve Iagupova’nın sayıları ile başlayan Potanın Kraliçeleri ilk beş dakikalık bölümü 15-9 üstün tamamladı. İkinci beş dakikalık bölümde iyi oyununu sürdüren sarı lacivertliler, ilk çeyreği 23 – 18’lik skor avantajı ile geride bıraktı. Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi ikinci çeyreğin başında skoru 23-23’te eşitledi. Ancak kalan dakikalarda kontrolü ele alan sarı lacivertliler bir ara 9 sayılık fark yakaladığı çeyrek sonunda soyunma odasına 42-39 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Olcay Çakır Turgut ile etkili olan Potanın Kraliçeleri karşısında, Kuanitra Holingsvorth ve Chelsea Gray ile sayılar bulan Mersin Yenişehir Belediyesi periyodu 58-56 önde tamamladı. Dördüncü çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, karşılaşmadan 84-78 galip ayrıldı ve kupaya uzandı.

Skor dağılımımız: McBride 26, Iagupova 13, Meesseman 12, Olcay 10, Stokes 8, Alperi 5, Merve 4

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.