Futbolcularımız, Arabam.com Konyaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu

Futbolcularımız, Arabam.com Konyaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu
Yayınlama: 26.02.2023
13
A+
A-

Süper Lig’de 23. haftanın erteleme maçında Arabam.com Konyaspor’u 4-0 mağlup ettiğimiz müsabakanın ardından futbolcularımız Joshua King, Jayden Oosterwolde ve Attila Szalai, yayıncı kuruluşa konuştu.

İlk olarak tüm ülkemizi hüzne boğan deprem felaketi karşısında hissettiklerini paylaşan futbolcularımız; yaşanan bu elim olay sonrasında yaraları sarmak için ivedilikle başlatılan seferberlik hareketine ve birlik beraberlik ortamına dikkat çekti.

Futbolcularımızın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

Joshua King: Futbolda rekabet söz konusu ama şunu da gördüm ki herkes, tüm takımlar, tüm futbol paydaşları birlikte oldular, tek vücut halinde hareket ettiler

Türkiye açısından gerçekten zor haftalar yaşandı. Sadece Türkiye’deki insanlar değil, sadece bizler değil, tüm dünya aslında çok üzüldü. Hiç kimse bu afete kayıtsız kalmadı. Bana göre sadece Fenerbahçe değil, aynı zamanda diğer tüm Türk kulüpleri de bu konuda ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular. Herkes yardımcı olmaya çalıştı ve orada yaşananları, hayatlarını kaybeden insanların yakınlarının hissettiği şeyleri hissetti. Dediğim gibi çok üzücü bir durum. Bana göre bu yaşanan olay futboldan çok daha mühim bir olaydır. Umuyorum ki Türkiye tekrardan yaralarını saracak. Ama şunu da söylemem gerekiyor ki maalesef hayatını kaybeden insanları geri getiremiyoruz. Bizim için çok üzücü bir durum, herkes için çok üzücü bir durum. Bir şey daha söylemem gerekiyor; daha önce böylesine bir afet yaşandığında, bu şekilde birlikte olup beraber hareket edebilen bir ülke görmedim. Evet, futbolda rekabet söz konusu ama şunu da gördüm ki herkes, tüm takımlar, tüm futbol paydaşları birlikte oldular, tek vücut halinde hareket ettiler. Bu bana göre çok anlamlı bir şey. Evet, rekabet her zaman için futbolun içinde var ama burada beraber, tek vücut olmak ve birlikte hareket edebilmek çok önemliydi. Bunu da yapabildiğimizi düşünüyorum. Orada etkilenen, bu trajediyi yaşayan insanların yaşadıklarını hissedip, onlara elimizden gelen en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Jayden Oosterwolde: Türkiye büyük bir afet yaşadı, ben de çok ama çok üzgünüm

Yaptığım başlangıçtan dolayı oldukça mutluyum. Bana göre takım olarak da iyi bir iş ortaya koyduk, iyi bir oyun sergiledik. Türkiye büyük bir afet yaşadı. Tabii ki herkes gibi ben de çok ama çok üzgünüm. Maçla ilgili de şunu söyleyebilirim; bu maça iyi hazırlandık. İyi bir maç çıkardık ve almış olduğumuz neticeden dolayı oldukça mutluyuz.

Attila Szalai: Yaralarımızı en kısa sürede sarmak istiyoruz

Öncelikle depremden etkilenen ve depremde hayatını kaybeden insanlar için çok üzgün olduğumuzu belirterek başlamak istiyorum. Gerçek anlamda bu korkunç bir trajedi. Kalbimiz çok üzgün ama bütün dünyanın bir araya gelip yardım etmeye çalışması, insan olarak hepimizin yardım etmeye çalışması çok önemli. Yaralarımızı en kısa sürede sarmak istiyoruz. Bugünle ilgili şunu söyleyebilirim; 3 puan ve iyi performans için mutluyuz, bu şekilde devam etmek istiyoruz.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.