Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü verildi!

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü verildi!
Yayınlama: 31.03.2023
16
A+
A-

Haberin Devamı “5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri” sahiplerini buldu.

2013 yılında yayın hayatına başlayan OnurAkayMedya, 10. kuruluş yıldönümünü alanında başarılı sanatçıları ve gazetecileri 5. kez ve 10. yılına özel “Altın” ödüllerle ödüllendirerek kutladı. Kültür ve sanat ödülleri jüri başkanlığını usta sanatçı ve öğretim görevlisi Nilgün Acar Onat üstlendi.

Prof. Dr. Alaeddin Yavasca Sanat Odulu Bilge Ozgen scaled

“Müzeyyen Senar Büyük Ödülü”, “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü”, “Cemal Safi Şiir Ödülü” ve “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü”, Türkiye’de ilk kez verildi. “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, hâlâ hayatta olan Hocaların Hocası Şef Süheyla Altmışdört’ün jüri başkanlığında kendisi tarafından belirlendi. “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü” jüri başkanlığını ise unutulmayacak şarkıların bestekârı, yaşayan en önemli bestekârlardan Erol Sayan üstlendi. Jüride Melihat Gülses, Ayşe Mine, Onur Akay, TRT Ankara Radyosu Şefi İpek Dereli, bestekârlar Osman Babuşçu ve Erol Bingöl gibi usta müzisyenler, bestekârlar ve ses sanatçıları da yer aldı.

“Altın Plak” ve “Altın Mikrofon” gibi nostalji olmuş ödüllerin Türkiye’de yeniden alanında başarılı sanatçılara verildiği organizasyonda, “Müzeyyen Senar Büyük Ödülü” Diva Bülent Ersoy’a layık görüldü. Jüri, Diva’yı Elmas Plak’la ödüllendirdi. Ersoy, Türkiye’de “Elmas Plak” alan ilk sanatçı oldu. Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen usta sanatçı Gönül Yazar’a da “Altın Plak” verildi. Altın Mikrofon’la ödüllendirilen opera sanatçısı Murat Karahan “Yılın Sanatçısı” seçilirken, Altın Oscar’la ödüllendirilen İlhan Şen ise “Yılın Oyuncusu” oldu.

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü’ne ise beste dalında ünlü şarkıların bestekârı Bilge Özgen, ses dalında ise usta sanatçılar Meral Uğurlu ve Münip Utandı layık görüldü. “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, hâlâ hayatta olan ve “Hocaların Hocası” unvanına sahip olan Şef Süheyla Altmışdört’ün jüri başkanlığında belirlendi ve Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu emekli şefleri Ender Ergün, Fatih Salgar ve şimdiki şefi Mehmet Güntekin Altın Baton’la ödüllendirildi. “Cemal Safi Şiir Ödülü” şair Vural Şahin’in, “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü” ise İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi ve Türk sanat müziği sanatçısı Gülşah Sönmez’e verildi. Türk sanat müziği sanatçısı Murat Seçkin’in yorumladığı, sözleri şair Hüseyin Balkancı’ya, bestesi ise TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez’e ait olan “Bir Yudum da Sevmedin mi? isimli eser ise “Yılın Şarkısı” seçildi. Usta bestekârlar Amir Ateş, Zekai Tunca ve Turhan Taşan’a da “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi.

Pandemi dönemi öncesi 4 kez görkemli törenlerle verilen ödüller, bu sene Kahramanmaraş depremleri nedeni ile törensiz ve dijital olarak sahiplerine verildi. Tören ve ödül yapım masrafları ise sponsor firma tarafından depremzedelere yardım olarak gönderildi.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.