SON DAKİKA İngiliz Savaş Gemilerine Türkiye Engeli

SON DAKİKA İngiliz Savaş Gemilerine Türkiye Engeli
Yayınlama: 04.01.2024
3
A+
A-

DailyMailUK) iddiasına göre Türkiye, Ukrayna’ya gitmek üzere olan iki İngiliz Kraliyet Donanması mayın avcısının sularına girişini engelledi. Olay, uluslararası sularda meydana geldi ve bölgedeki gerilimleri artırdı.

Image

İki İngiliz gemisi, planladıkları rotaya devam etmek üzere Karadeniz’e doğru ilerlerken, Türk yetkililer tarafından durduruldu. Bu durum, bölgedeki deniz güvenliği ve navigasyon konularında yeni bir kriz potansiyelini ortaya çıkardı.

İstanbul Boğazı'nda mayın olduğu tahmin edilen cisim ayrıntısı belli oldu -  Sarıyer Posta Gazetesi I Sarıyer Haberleri I Sarıyer Son Dakika

Türk hükümeti, İngiliz gemilerinin sularına girişini engellemesinin nedenini henüz resmi olarak açıklamazken, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde yaşanan bu olay, uluslararası ilişkiler açısından bir gerilim kaynağı olabilir.

İstanbul Boğazı'nda mayın paniği sürüyor… Yarbay Koyun: Gemilerden  bırakılma ihtimali yüksek | Independent Türkçe

İki ülke arasındaki diplomatik temaslarda bu olayın etkilerinin değerlendirilmesi beklenirken, taraflar arasında olası bir krizin önüne geçmek adına çözüm yolları aranmaktadır. Bu gelişme, bölgede artan gerilim ve uluslararası sulardaki güvenlik endişeleri açısından yakından takip edilmektedir

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.