Galatasaray Nef, Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Legia Warszawa ile karşı karşıya gelecek

Galatasaray Nef, Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Legia Warszawa ile karşı karşıya gelecek
Yayınlama: 20.12.2022
11
A+
A-

Galatasaray Nef, Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Legia Warszawa ile karşı karşıya gelecek.

Torwar Arena’da 20 Aralık Salı günü oynanacak olan mücadele saat 22.00’de başlayacak. Maç Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak.

Grubundaki 5 maçta 3 galibiyet alan takımımız, C Grubu’nda oynayacağı son mücadeden galip ayrılarak grubunu en iyi yerde bitirmeyi amaçlıyor.

Grupta ikinci sırada yer alan takımımızın normal sezonu lider tamamlayabilmesi için Hapoel Holon’un Belçika deplasmanında Filou Oostende karşısında mağlubiyet alması, bizim ise Legia Warszawa karşısında galibiyet elde etmemiz gerekiyor. Bu sonuçların haricindeki her skorda grubunu ikinci sırada tamamlayacak olan Galatasaray Nef, Top16 turuna kalabilmek için play-in turunda D Grubu üçüncüzü ile karşılaşacak. Gerekmesi halinde üç maç üzerinden oynanacak turda saha avantajı takımımızda olacak.

Grup liderlerinin direkt olarak son 16’ya kaldığı turnuvada ikinci ve üçüncü sıradaki takımlar bu etaba geçmek için play-in oynayacak.

Yenilmez Armada, Polonya ekibiyle grupta oynadığı ilk maçı 86-71’lik skorla kazandı. Sinan Erdem’de oynanan mücadelede Dee Bost 15 sayı, 11 asist ve 3 top çalma performansıyla galibiyetin mimarlarından olurken Angelo Caloiaro 22 sayısıyla en skorerimiz oldu. Mahir Ağva 13 sayı, 3 ribaunt ve 4 top çalma ile katkı verdi. Dylan Ennis 11 sayı, 5 ribaunt; Sadık Kabaca ise 10 sayı, 8 ribauntla maçı tamamladı.

Dylan Ennis 15 sayı ortalamasıyla bu beş maçta en skorer oyuncumuz oldu. Dee Bost 14 sayı, 6 asist ortalamasıyla katkı verdi. Angelo Caloiaro 12.8 sayı, 4.8 ribaunt, Sadık Kabaca 11.6 sayı, 5 ribaunt, Tyrus McGee ise 11.5 sayı katkısıyla ön plana çıktı.

Beş maçta tek galibiyetle grubun son sırasında bulunan Legia ise son maçında Hapoel Holon’a 101-79 mağlup oldu. William Garrett 19 sayı ortalamasıyla rakibin en skorer ismi olarak göze çarpıyor.

Bu maçın ardından ligdeki Türk Telekom mücadelesine hazırlanacağız.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.