44. Erzincan Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri Başladı

44. Erzincan Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri Başladı
Yayınlama: 23.06.2023
10
A+
A-
Sayın Valimiz Mehmet Makas, ilimiz Kemaliye ilçesinde bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Erzincan Kemaliye (Eğin) Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliklerinin açılış programına katıldı
Düzenlenen açılış programına Sayın Valimiz Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun ve Eşi, Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk,
Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda sporcu ve davetli katıldı.
Açılış programında konuşan Sayın Valimiz Mehmet Makas; Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliklerinin Kemaliye’miz ve Erzincan’ımız için hayırlı olmasını dileyerek, bütün bu çalışmaların kökünde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarının yattığını belirterek, “Kemaliye zaten kadim bir şehir. Kemaliye, Ulu Önderimizin de ismi ile daha sonradan şereflenmiş, Eğin ismini taçlandırmış, bizim için lokomotif bir ilçemiz. Bizim için tarih kokan, kültür kokan bir ilçemiz. Medeniyetimizin ulaşmış olduğu en üst düzeyin göstergesi olan bir ilçemiz. Bu mümtaz şehri biz daha da yukarıya nasıl taşırız, ne yapabiliriz. Hep onun derdi ile dertleniyoruz. Kemaliye’nin gelecekte bir Safranbolu, bir Beypazarı olacağına canı gönülden inanıyorum. Ama buna burada sadece KEMAV’ın, Belediyenin, Kaymakamlığın inanması yetmez. Buna tüm halkın inanması gerekiyor. Gün geçtikçe görüyoruz ki Kemaliye halkı da buna inanıyor. Buna destek veriyor. Temennimiz ve duamız odur ki Kemaliye tez zamanda hem kültür hem turizm hem de doğa sporları alanında hak ettiği yere gelebilsin, hak ettiği destekleri alabilsin.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Sayın Valimiz tarafından Dikey Kilometre Koşusunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
Sayın Valimiz ve beraberindekiler daha sonra Tuğba Aslan Demirci tarafından hazırlanan Geçmişin El İzleri Sergisi, Sokak Sağlıklaştırma ve Mekan İncelemesi, Pamir Cafe ve Kubbe Altı Cafe açılışları gerçekleştirildi.
İlçe esnaflarını da ziyaret eden Sayın Valimiz Mehmet Makas, esnaflarımıza hayırlı bol kazançlar dileyerek, Kemaliye’mizin gelişmesinde ve kalkınmasında emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılar diledi.

Güncel Türk Haber olarak Ülkemizin Bugününe ve Geleceğine Yapılan Hizmetin Tarafıyız. Ülkemiz İçin Varız. Milletimiz İçin Varız. Milli ve Yerliyiz.
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.