UMUT ve HAYAT 

Yayınlama: 12.03.2023
33
A+
A-

Umut DEMİR

YAZDI

UMUT ve HAYAT

GİRİŞ: Bu yazımıza adımı ve hayat mücadelemi dile getirerek başlamak istedim. “UMUT “ adının verdiği azimle fani dünya hayatında mücadele ediyoruz.

Çıktığın yolda iyi işler ortaya koymak istersen; kimileri akılları, sıra karakteristik yapıları gereği sana mani olurlar kimileri akıl vermeye kalkar, ya da senden evvel yola çıkanlar sana mani olurlar. Hiç biride senden değerli değildir. Senin değerin göze battığı için sana her yerde mani olmak isteyenlerde olacaktır. Gülüp geçeceksin.O azmi yakalandığında başarı uzak değil ancak kazanma ruhunun mücadelesi ortaya konulduğu zaman başarı işte o zaman kesinleşecektir. Ne acıdır ki hayat işte böyle. Umudumuzu yitirdiğimizde çözüm yollarını kendimiz kendimize kapatmış oluruz.İşte onun için sakın umudunuzu kaybetmeyin. Ben adımdan aldığım kuvvetli mücadele hissimle herkesin yapamadığını yaptım ve daha da yapacağız . İNŞA ALLAH HENÜZ YOLUN BAŞINDAYIZ.Hayaller kuralım, dostlarımıza danışalım, kendi kendimizin öğretmeni olalım çok düşünüp çok çalışalım bakın neler oluyor neler.Umutlu olmaya hayata farklı açılardan bakalım inanıyorum her çaresiz kaldığında o zorluğu umutla azimle inşa ALLAH aşacaksınız.Umutlu olmaya devam ederek hayata sıkı sıkı sarılın. Öyle bir sarılın ki sizi dost gibi düşmanlarınız asla yıkamasın. BEN BUNLARI TEK TEK YAŞADIM.

Umut, insanlar için, hava gibi, su gibi zorunlu bir gereksinmedir… Umut yitirildiğinde yaşam sevinci de kaybolur. Umuda yolculuk, bu açıdan, yaşam nedenimiz, bizi hayata bağlayan sonsuz serüvenimizdir. Hedef önemlidir: Diploma, meslek, eş, ev, aile, çocuklar, refah, sağlık, başarı, para, pul, makam, mansıp… Kimileri için manevi değerler… Kimileri için ise para pul! Kimileri insanlığın, toplumun refahını, mutluluğunu hedefler; eşitlik ister, adalet ister, demokrasi ister, insan hakları ister… Kimileri bencildir; kendi küçük dünyaları içindeki küçük çıkarlar onlara yeter… Kimileri muhteristir; kendi çıkarları için bütün bir toplumu feda eder… Kimileri özverilidir; kendini toplumun çıkarları için çalışmaya adar… Varılacak hedef kadar, yolculuğun kendisi de önemlidir: Nereye gittiğin kadar, nasıl gittiğin de anlamlıdır…Belki de yaşamın anlamı, bu yolculuğu nasıl yaptığında saklıdır: Başkalarının kişilikleri, çıkarları, hayatları üzerinde tepinerek mi yoluculuk yapıyorsun… Yoksa başkalarının da elinden tutarak, onlarla birlikte yücelerek mi hedefine doğru yürüyorsun? İşte bu çok önemlidir… Güneşe, aydınlığa, mutluluğa, refaha, barışa, eşitliğe, adalete, özgürlüğe, bilime doğru mu yürüyorsun… Gittiğin yol, insanlık tarihinin şaşmaz evrim yolu mudur, iyiye, güzele, doğruya doğru?Yoksa, karanlığa, mutsuzluğa, yoksulluğa, savaşa, eşitsizliğe, haksızlığa, köleliğe, hurafeye doğru mu gidiyorsun… Gittiğin yol insanlık tarihinin kanlı, karanlık dönemlerini simgeleyen kin ve intikam yolu mudur, kötüye, çirkine, yanlışa doğru? Ne mutlu onlara ki, gittikleri yol, insanlığın ışıktan yoludur… Ne mutlu onlara ki, umutları, kendileri için de, toplum için de, barış, mutluluk, refah, demokrasi, eşitlik, adalettir… Ne mutlu onlara ki, bu yolda bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacaklardır: 2022 bu umutların yeşerdiği yıl olsun! • Oldulça açılacak sende şaşacaksın yeterki kalbini ALLAH (c.).ca sıkı sıkı bağla… Güzel gönüllü insanlara selam ve dualarımla.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Yavuz Zorba dedi ki:

    Rabbim ALLAH benden umudunuzu hiç bir zaman kesmeyin der.çünkü Rahmân ve rahim olan ALLAH heran herşeyi yaratandır.heran ağaçlar meyva verir tarlalardan bir sürü ekinler ve her an yeşeren bitkiler yeni doğan canlılar var yaratıyor heran. Ve ne kadar günahkarda olsan tövbe et affedeyim diyen Rabbim merhametlilerin en merhametlisi Umuttur.